Foto - EPA

Fenerbahče ga želi u svojim redovima

Sead Kolašinac zatražio potpunu isplatu od Arsenala za odlazak iz kluba

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac (28) navodno je od Arsenala zatražio isplatu kompletnog ugovora za raskid saradnje sa klubom.

Menadžer Topnika Mikel Arteta ne računa na usluge bh. fudbalera i klub ga se želi riješiti do kraja prelaznog roka.

Razgovori o raskidu saradnje su obavljeni. Navodno, Kolašinac je zatražio isplatu kompletnog ugovora, a taj iznos je nešto veći od pet miliona funti.

Interes za Kolašinca odavno pokazuje ekipa Fenerbahčea. Oni ga žele dovesti u svoje redove i imaju plan kako će to napraviti.

Istanbulski tim zbog finansijskog fair playa želi Kolašinca potpisati na identičan način kao što su to napravili sa Mesutom Ozilom.

Ozil je stigao u januaru iz Arsenala, a londonski klub mu je i dalje plaćao ugovor sve do kraja prošle sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fenerbahče sa Arsenalom pokušava napraviti isti dogovor i vidjet ćemo hoće li u tome na kraju i uspjeti ili će Sead raskinuti saradnju uz isplatu punog iznosa.

Kolašinac je član Arsenala od 2017. godine. Odigrao je 114 utakmica za Topnike i postigao je pet pogodaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.