Sprema se "zemljotres" u Arsenalu: Arteta pred otkazom, a čelnici kluba znaju koga žele dovesti

Vraća li se Conte u Englesku?

Sprema se "zemljotres" u Arsenalu: Arteta pred otkazom, a čelnici kluba znaju koga žele dovesti

E. Čaušević

Arsenal je veoma loše otvorio novu sezonu Premiershipa jer su Topnici doživjeli poraze u obje utakmice.

Londonski klub u prvom kolu najjačeg ranga engleskog fudbala poražen je od Brentforda na gostovanju, a prethodnog vikenda na Emiratesu ih je sa 2:0 pobijedio gradski rival Chelsea.

Navijači Arsenala nisu zadovoljni načinom na koji je klub odradio još jedan prelazni rok i kako stvari stoje sezona pred njima neće biti baš za pamćenje.

Arsenal nikako da se vrati na stare staze slave nakon odlaska Arsenea Wengera, a čini se da je klub totalno promijenio politiku što se tiče dovođenja pojačanja, ali i same igre.

Na velikom udaru našao se španski stručnjak Mikel Arterta kojem baš ne ide najbolje otkako je izabran za trenera Arsenala.

Navijači ovog kluba traže otkaz Arteti, a navodno čelnici Arsenala dali su mu tri utakmice ultimatuma kako bi pokušao spasiti svoju poziciju ili će u suprotnom dobiti otkaz.

Engleski Telegraph objavio je jutros da je prva želja čelnika Arsenala italijanski stručnjak Antonio Conte koji je bez posla nakon što je na kraju prošle sezone napustio Inter.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Arsenalu ozbiljno razmišljaju o tome da kontaktiraju Contea i pokušaju ga nagovoriti da preuzme njihov tim ukoliko Arteta dobije otkaz.

Conte je već radio u Engleskoj jer je dvije sezone vodio ekipu Chelseaja s kojom je uspio postati prvak Premiershipa što u Arsenalu čekaju već duže od 15 godina.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DR_GAZiJA
Tacno, Conte je odbio Real Madrid, jer zeli da trenira Holdinga, Gabriela, Saku, Xaku i ostale PANJEVE..
6 4
ragge
Treba promjenit pola ekipe pa onda ocekivat nesto od trenera, ko god dođe da ih trenira neće ništa napraviti jer ekipa nema kvalitet
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi