Gazzetta dello Sport objavila posljednje informacije

Iz Italije stižu nove vijesti o Džeki, u Interu se nadaju da će ga Petev poštediti

Admin Čaušević

Još uvijek je teško dati precizne informacije da li će Edin Džeko konkurisati za mečeve reprezentacije protiv Finske i Ukrajine. 

Džeko je u derbiju protiv Milana doživio blagu povredu lože natkoljenice, a danas je počeo s fizikalnim terapijama kako bi se oporavio što je prije moguće.

Bh. napadač se priključio ostalim reprezentativnim kolegama, a u Interu pomno prate njegovo stanje te su u stalnom kontaktu sa ljekarskim timom reprezentacije BiH.

Gazzetta dello Sport u utorak navečer piše da su u Interu zabrinuti zbog Džekinog stanja te da se nadaju da će ga selektor Ivaylo Petev poštediti u jednom od dva meča.

"Nada je da sve završi najbolje te da ga selektor Petev, kako bi se izbjegao rizik, prije poštedi u jednom makar u prvom meču u subotu protiv Finske te da utakmica protiv Ukrajine 16. novembra postane svojevrsni uvod za ključne utakmice s Interom protiv Napolija 21. novembra i 24. novembra protiv Shakhtara", navodi milanski list.

Gazzetta piše da će u srijedu i četvrtak Džeko imati nove testove, ali kao problem za Inter predstavlja činjenicu da je Dijamant nezamjenljiv za reprezentaciju BiH koja igra dva ključna meča u kvalifikacijama kako bi završila na drugom mjestu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Poznavajući Džeku sigurno će učiniti sve što je u njegovoj moći da dočeka spreman oba duela koja će se igrati na stadionu Bilino polje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.