Kako su u Interu podnijeli Džekin dolazak u reprezentaciju?

Gazzetta objavila detalje

Kako su u Interu podnijeli Džekin dolazak u reprezentaciju?

Admin Čaušević

Edin Džeko se povrijedio u finišu derbija Milan - Inter, ali bez obzira na povredu odazvao se selektoru Ivaylu Petevu za novembarske utakmice.

Džeko je bez dileme najvažniji igrač Zmajeva i njegovo odsustvo bi predstavljalo nenadoknadiv hendikep za bh. nacionalni tim u dva ključna susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Kapiten bh. reprezentacije je doživio oštećenje stražnje lože natkoljenice i prema tome je uključen program fizikalne terapije koje je počeo raditi danas.

Gazzetta dello Sport je danas objavila detalje kako su u Interu podnijeli dolazak Džeke u reprezentaciju BiH.

"Ljekarski tim Intera predvođen doktorom Pieorm Volpijem je kao i obično u ovakvim slučajevima u kontaktu s kolegama iz reprezentacije, posebice nakon što je određen stepen povrede Džekine povrede", piše milanski list te nastavlja:

"U svakom slučaju Edin će ostati u reprezentaciji i pokušati da se oporavi za mečeve protiv Finske u subotu ili u utorak protiv Ukrajine te želi što prije da se vrati na teren."

Iz Gazzette su poručili da se Simone Inzaghi nada kako se neće preuzimati bespotrebni rizici, tačnije nada se da popularni Dijamant neće igrati ukoliko ne bude potrebe.

Džeko je u uvodnom dijelu sezone prvo ime Intera, postigao je osam golova do sada, međutim u prošlosti je nebrojeno puta pokazao da ima silnu želju igrati za reprezentaciju, a nema sumnje da će i sada stisnuti zube ako bude bilo potrebe za tim.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
Džeko " provjereni" već odavno PATRIOTA BiH i jedan među većim ambasadorima ove naše prelijepe države ! ( samo na žalost nacionalni TOROVI sve pokvariše, skoro sve. Lijep pozdrav.
27 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi