Novi trening na Grbavici: Petevu stigla dvojica Zmajeva, otpao jedan

Pripreme za Finsku

Novi trening na Grbavici: Petevu stigla dvojica Zmajeva, otpao jedan

Admin Čaušević

Fudbalski reprezentativci BiH su obavili novi trening u sklopu priprema za novembarske mečeve kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. 

Zmajevi su se okupili u ponedjeljak kada je na Grabavici obavljen prvi trening, dok je novi trening na stadionu Željezničara odrađen danas.

U odnosu na prvi selektor Ivaylo Petev je na drugom treningu imao mnogo više igrača na raspolaganju. Od danas su na dispoziciji Rade Krunić i Eldar Ćivić.

U međuvremenu je i definitivno otpao Elvis Sarić. Veznjak Gorice zbog napuknuća mišića zadnje potkoljene lože neće nastupit protiv Finske i Ukrajine.

Osim Sarića ranije je otpao Jusuf Gazibegović jer je pozitivan na koronavirus. Kako sada stvari stoje naknadnih poziva neće biti. 

Kapiten Edin Džeko je danas bio fizikalnim terapijama te svoj proces oporavka nastavlja individualno uz vjeru da će biti spreman za duel sa Finskom u subotu na Bilinom polju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Inače, današnji trening je bio značajno intenzivniji nego jučer te su pripreme za dvije ključne utakmice ušle u ozbiljniju fazu uz naglasak na odličnu atmosferu u našem taboru.

Interesantno da, iako igraju u Zenici, Zmajevi neće obaviti niti jedan trening na Bilinom polju uoči subotnjeg duela. 

Top Komentari

BigBabo
Naprijed momci.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi