Iz finskog tabora konačno stigao glas razuma

"Ne trebamo se plašiti"

Iz finskog tabora konačno stigao glas razuma

A. Čaušević

Utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između BiH i Finske imala je burnu uvertiru. 

Sve su zakuhali Finci plasiravši u javnost da bi se utakmica mogla imati na neutralnom terenu zbog aktuelne politčke u našoj zemlji.

Predsjednik FS Finske Ari Lahti je kazao kako će UEFA pratiti situaciju u BiH te prebaciti utakmicu na neutralni teren ukoliko sigurnost timova bude ugrožena.

Ipak, iz finskog tabora stigao je i glas razuma. Jedan od najiskusnijih igrača 33-godišnji Joona Toivio je kazao kako nema potrebe da se plaše u Zenici.

"Ne vidim zašto se trebamo plašiti. Vjerujemo da će odgovorno organi koji donose odluke donijeti ispravne odluke za nas", rekao je Toivio.

Toivio je igrao na Bilinom polju prije više od dvije godine kada su Zmajevi razbili Sove sa ubjedljivih 4:1.

Oglasi

"Da, dobro se sjećam i koliko je teško bilo. Ali dosta toga je već prošlo, ovo će biti nova utakmica i nova prilika", kazao je Toivio.

Iskusni defanzivac je ove jeseni odigrao samo jednu od četiri kvalifikacione utakmice, ali nada se da će dobiti povjerenje selektora Kanerve.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Naravno da svaki igrač želi igrati svaku utakmicu. Selektor je taj koji odlučuje, svi imamo određene zasluge kod njege, ali i poštujemo njegove odluke", kazao je Toivio.

Utakmica BiH - Finska igra se u subotu od 15 sati na stadionu Bilino polje. Interesantno da UEFA još uvijek nije odlučila ko će suditi ovaj susret. Ta odluka bi trebala biti donesena u srijedu.

Top Komentari

bk123
sad kad smo saznali kakva ste ****a možda bi se trebali početi plašiti
3 0
realista1982
Bio Dodik na Finskoj tv,izjavio ja navijam za vas nebrinite se i odmah im laknulo...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti