Ukrajinci u Zenicu stižu s jasnim ciljem, poručuju da će biti dosadniji

Odlučujući meč kvalifikacija

Ukrajinci u Zenicu stižu s jasnim ciljem, poručuju da će biti dosadniji

Admin Čaušević

Stadion Bilino polje bit će poprište ključnog meča za drugo mjesto u kvalifikacionoj grupi D između Bosne i Hercegovine i Ukrajine. 

U prvom duelu ove dvije selekcije igranom u Lavovu viđena su dva gola. Ukrajinici su poveli preko Yarmolenka, da bi sjajnom igrom do kraja Zmajevi izjednačili preko Ahmedhodžića.

Prije duela sa Ukrajincima Bosna i Hercegovina će također na Bilinom polju odigrati kvalifikacioni meč protiv Finske, dok će Ukrajina u četvrtak u Odesi odmjeriti snage s Bugarskom u prijateljskom duelu.

Ukrajinci su danas otputovali u Odesu, a uoči polaska pojedini igrači su govorili o duelu s Bosnom i Hercegovinom do kojeg je ostalo sedam dana.

"Pripremamo se za ozbiljnu utakmicu. U prvom duelu protiv Bosne i Hercegovine nismo bili dovoljno dobri za pobjedu. Sada nemamo šta da izgubimo, bit ćemo dosadniji, agresivniji u napadu i organizovaniji u odbrani", poručio je veznjak Oleksandar Zubkov.

"Sada nas čeka kontrolna utakmica s Bugarskom što je neka vrsta treninga s većom odgovornošću i omogućit će nam mnogo toga da se bolje pripremimo za meč s Bosancima", dodao je on.

Mladi napadač Danyilo Sikan smatra da Ukrajinci imaju dobre šanse protiv naše selekcije te da "samo" trebaju doći u Zenicu i pobijediti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Meč protiv Bosne i Hercegovine je itekako važan i mislim da smo spremni. Svi momci su borbeno raspoloženi. Naše šanse su velike, samo trebamo pobijediti i kraj", poručio je 20-godišnjak iz Shakhtar Donetska.

Podsjećanja radi, utakmica BiH - Ukrajina se igra u utorak 16. novembra s početkom u 20:45. UEFA još uvijek nije odredila sudije za taj susret.

Top Komentari

celikze
cuj ovo samo trebamo pobijediti hahahahhahha jok eto treba vam poraz da bi prosli dalje…..svakakvih debila svasta
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi