Dosta uzbuđenja

Neviđena drama u Džedi: Verstappen opet umalo "uništio" Hamiltona, pa izveo čudo

Admin Čaušević

Uzbudljiv i itekako dramatičan prvi sat na utrci Velike nagrade Saudijske Arabije.

Hamilton i Bottas su poveli utrku, ali je Schumcher završio u zidu, a nakon safety cara upotrebljena je crvena zastava što je značilo prekid utrke.

Verstappen je prilikom pauze zamijenio gume te se našao ispred Hamiltona i Bottasa, a drugi start je donio ogromnu dramu.

Hamilton je pretekao Verstappena, koji izlazi sa staze te suprotno pravilima vraća prvo mjesto, a Hamilton je pao na treće iza Ocona koji je odlično iskoristio gužvu.

U međuvremenu je došlo do novog sudara, a odustali su Perez, Mazepin i Russel pa je ponovo upotrebljena crvena zastavica.

Poslije toga uslijedili su pregovori između FIA-e te Red Bulla i Mercedesa, a dogovoreno je da na novom restartu Verstappen starta iza Hamiltona, a Ocon će krenuti kao prvi.

Nakon trećeg starta Verstappen je odlično startao te je prestigao Ocona i Hamiltona te se probio na prvo prvo mjesto.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.