Hamilton će imati najbolji motor koji Mercedes može ponuditi u preostale dvije utrke

Žestoka borba za prvaka svijeta

Hamilton će imati najbolji motor koji Mercedes može ponuditi u preostale dvije utrke

E. Čaušević

Lewis Hamilton je slavio na dvije prethodne utrke Formule 1 i smanjio je zaostatak za Maxom Verstappenom u ukupnom poretku.

Aktuelni prvak svijeta je sjajno vozio u Brazilu i Kataru i dominantno je došao do pobjeda, te je smanjio zaostatak za Verstappenom na svega osam bodova.

Do kraja nevjerovatno uzbudljive sezone Formule 1 ostale su još dvije utrke u kojima nas sigurno čeka spektakl u borbi za prvaka.

Verstappen je svjestan da mora pojačati tempo ukoliko želi skinuti s trona Hamiltona koji je u sjajnom naletu i sigurno je da će dati sve od sebe da odbrani titulu prvaka svijeta.

Naredna utrka vozi se u Saudijskoj Arabiji na potpuno novoj stazi, a prema prvim predviđanjima ona bi mogla više odgovarati Mercedesu nego Red Bullu.

Iz Mercedesa su potpuno fokusirani na Hamiltona i osigurali su mu najbolji motor koju ova ekipa može trenutno pružiti. Performanse bolida su se pred Brazil znatno poboljšale zbog čega je Hamilton lagano dobio Verstappena.

U Kataru nisu koristili svoj najjači motor zbog neravnina na stazi, ali će u naredne dvije utrke Hamilton imati na rasplaganju ono najbolje što Mercedes može da ponudi.

No, jasno je da se ni Red Bull neće tako lako predati, a posebno kada su došli tako blizu titule. Verstappen ima prednost i nekoliko scenarija u kojima može osigurati titulu i jasno je koliko žarko želi da pobijedi Hamiltona.

Top Komentari

Salence
smjesta dvjesta!!!!!idemo po osmu!Skoro čitavu sezonu je Max imao brži bolid....ako i ovo Lewis uspije osvojiti,poslije svih prljavština dobrostojećeg Red Bulla,onda je vanzemaljac!Max pod hitno na kurs lijepog ponašanja.I tata i sin,naravno
6 5
Gvardijan
Mika Hakinen,sjajni Finac bio je najveci gospodin u Formuli 1.Sve njegove pobjede su ciste kao suza,nikada niti jedan incident nije napravio zbog svoje bahatosti ili bezobrazluka.Jednom rjecju veliki Gospodin.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi