Massa izabrao svog favorita između Verstappena i Hamiltona

Sezona Formule 1 ulazi u samu završnicu

Massa izabrao svog favorita između Verstappena i Hamiltona

A. Čaušević

Do kraja sezone u Formuli 1 ostale su dvije trke i još uvijek nije poznat prvak za 2021. godinu. 

Tokom čitave sezone vodi se velika borba između Max Verstappena i Lewisa Hamiltona. Uoči dvije posljednje trke vozač Red Bulla ima osam bodova prednosti.

Felipe Massa, nekadašnji vozač Ferrarija koji je dugo godina bio u Formuli 1 smatra da je Verstappen sazreo da postane prvak.

"Bio je stvarno, jako brz cijelo vrijeme, radio je nevjerojatne utrke, ali i radio neke glupe pogreške, poput zatvaranja bolida u zonama kočenja, gluposti koje su mu samo stvarale dojam da nije sazrio", rekao je Brazilac te nastavio:

"Možda je nakon drugog dijela sezone 2018. godine, u svojoj posljednjoj godini s Danielom Ricciardom u Red Bullu, jednostavno sazrio."

"Počeo je mnogo manje griješiti, počeo je mnogo više poštovati pravila. Čak i godinu poslije, kada nije imao baš veliku konkurenciju što se tiče timskog kolege. Mislim da je u velikoj mjeri odrastao te je sada spreman za pobjedu", poručio je Massa.

Naredna utrka Formule 1 na programu je predstojećeg vikenda. Po prvi put u historiji domaćin najbržeg oktanskog cirkusa na svijetu bit će Saudijska Arabija.

Top Komentari

Kiss
Zato će Hamilton opet uzet 1 mjesto jer holanđanin ne zna ni pričat lijepo a kamoli biti prvi
2 4
Salence
Ni vožnje,ni izjave mu nisu bile od važnosti ni dok je vozio kao drugi vozač u ferrariju.Nikad nije bio relevantan,nebitan lik.Bilo bi ljepše čuti komentar Ross Browna,Prosta,Villeneuvea,Bergera.Kud izvukošte Massu.....
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti