Verstappen imao pole poziciju, a onda doživio katastrofu u posljednjoj krivini

Hamilton će startati sutra prvi

Verstappen imao pole poziciju, a onda doživio katastrofu u posljednjoj krivini

E. Čaušević

Lewis Hamilton osvojio je danas pole poziciju pred sutrašnju utrku za Veliku nagradu Saudijske Arabije.

Do kraja sezone u Formuli 1 ostale su još samo dvije utrke, a u centru pažnje je borba za prvaka između Hamiltona i Maxa Verstappena. Vozač Red Bulla ima osam bodova više od Hamiltona, a borba će čini se trajati do zadnjeg kruga u sezoni.

Red Bull je večeras briljirao u većini kvalifikacija, a Verstappen je bio znatno brži od vozača Mercedesa.

Hamilton je pred sami kraj kvalifikacija uspio da dođe na prvu poziciju, a Verstappen je imao još jedan krug da pokuša da dođe do pole pozicije pred sutrašnju utrku.

Nizozemac je sa svojim Red Bullom jednostavno "letio" po stazi i bilo je skoro sigurno da će završiti prvi, a onda je u posljednjoj krivini napravio veliku grešku i sve je palo u vodu.

Verstappen je udario zadnjom desnom gumom u zid i zbog oštećenja je zaustavio bolid, te je za njega to bio kraj kvalifikacija.

Pole poziciju na kraju je osvojio Hamilton, a drugi će sutra startati njegov timski kolega Valtteri Bottas. Verstappen se mora zadovoljniti trećim startnim mjestom, a četvrti je u kvalifikacijama završio Charles Leclerc.

Top Komentari

Salence
"Verstapen imao pole poziciju,a onda doživio...!"Nije istina,nije imao pole poziciju ni u trenutku udara,niti u kvalifikacijama.Ajde,ok kad se mi seljaci sitnog zuba tu prepucavama"Max...nije Max,..bo te Max,Lewis je faca!Nije Lewis...."to još prolazi.Odkud ovom ko je ovo pisao ovoliko pristranosti ,budući da ni 20% napisanog nije istina???Batali se pera,daj otkaz tu na portalu,i siđi među nas smrtnike da se fino pomlatimo oko toga ko je bolji!Ovo spada u kategoriju onog"Glasajte za mene"i "Daj budali vlast,i...."čuj molim te....briljirali...super vozač...ekipa mrak....fenomenalno...završili 3. i 5.!!!!!Zašto nema napomene o tom kako je izvrsni Merecdes odnio 1-2???Nego članak o nekulturnom mediokritetu na trećem mjestu i njegovom kolegi na petom.Uozbiljite se,novinar nije navijač(sem za reprezentaciju),čak ni interpret vijesti,to trebate znati bolje od mene.Od nas.:::ebi ga....nije ok
5 2
izvoristine
Jedino Verstappen ima muda da de suprotstavi vozacu koji trenutno nosa *****sku kapu. Iako koristi bolid sa Honda-motorom. A usporedit Mercedes i Hondu????
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi