Dijamant sjaji u Interu

Za Inzaghija je Džeko imenica koja nema zamjenicu, a ovo je još jedan pokazatelj toga

Eldar Ganibegović

Edin Džeko igra sjajno od dolaska u Inter prošlog ljeta i odlazak Romelua Lukakua se uopšte ne osjeti.

Inter, koji brani titulu prvaka Italije iz prošle sezone, s Džekom je u januaru osvojio Superkup Italije, trenutno su lideri Serije A, izboreno je polufinale italijanskog Kupa, a igrat će i osminu finala Lige prvaka protiv Liverpoola.

Trener Intera Simone Inzaghi izuzetno vjeruje Edinu Džeki, pa Dijamant skoro nikako ne odmara, iako će u martu mjesecu napuniti 36 godina. 

Porazom od Milana u 24. kolu Serije A Inter je zakomplikovao sebi život u borbi za novu titulu, a Edin Džeko odigrao je svih 90 minuta. Tri dana nakon toga igran je duel četvrtfinala Coppa Italije protiv Rome, a Edinov partner u napadu umjesto Lautara bio je Sanchez.

Džeko je odigrao 75 minuta, a postigao je i prvi gol protiv Vučice i to u drugoj minuti utakmice. 

Narednu utakmicu i novi derbi protiv direktnog konkurenta u borbi za Scudetto Inter igra već sutra protiv Napolija, a Inzaghijev prvi izbor u napadu ponovo je Edin Džeko.

Prema najavama italijanskog lista "La Gazzetta dello Sport", Sarajliji će društvo u napadu praviti Lautaro Martinez.

Moguća postava Intera: Handanovič; Skriniar, de Vrij, D'Ambrosio; Perišić, Calhanoglu, Brozović, Barella, Dumfries; Džeko, Lautaro. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Edin Džeko je posljednji put odmorio još 12. decembra protiv Cagliarija, kada je pobjedu svog tima od 4:0 protiv tada 19. ekipe u Seriji A odgledao s klupe.

Utakmica Napoli - Inter na Diego Armando Maradona stadionu u Napulju zakazana je za sutra od 18 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.