Peruanci opisali Džeku: U frižideru mora biti poznato piće, na 24 sata bi se volio zamijeniti sa...

Šta se promijenilo do sada?

Peruanci opisali Džeku: U frižideru mora biti poznato piće, na 24 sata bi se volio zamijeniti sa...

Eldar Ganibegović

Fudbaler Intera Edin Džeko definitivno je najbolji fudbaler u historiji naše reprezentacije.

Dijamant je igrač s najviše nastupa i golova u dresu Bosne i Hercegovine, a od 2014. godine, tačnije od prijateljske utakmice protiv Lihtenštajna uoči početka kvalifikacija za EURO 2016. godine kapiten je naše selekcije.

Želite li se kladiti na naredni meč Edina Džeke, predlažemo da provjerite ko to ima najbolju ponudu na kaszinokonline.com.

Upravo u tom periodu jedan tekst o Sarajliji posvetili su i mediji u Peruu i ljudima u ovoj južnoameričkoj zemlji otkrili neke detalje iz života našeg Dijamanta.

Peruanci su tako napisali da je Edin Džeko imao šest godina kada je počeo rat u Bosni i Hercegovini. Svojim čitateljima prenijeli su dobro poznatu priču o pogibiji njegovih prijatelja tokom opsade glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Naime, tada mali Edin s prijateljima je htio ići igrati fudbal, no njegova majka je pratila svoju intuiciju i nije mu dozvolila. Nažalost, na mjesto gdje su tog dana njegovi drugari igrali fudbal, pala je granata i svi su tragično završili.

Oglasi

Također, Peruanci su naveli da je Dijamant veliki ljubitelj košarke. U djetinjstvu, a i kasnije često je igrao ovaj sport, a u Bosni i Hercegovini često se može vidjeti s kapitenom (tadašnjim) košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mirzom Teletovićem.

Istakli su i da u frižideru Edina Džeke mora biti Coca-Cola, te da bi se na 24 sata volio zamijeniti s Brad Pittom.

Otada do danas mnogo toga se promijenilo. 

Džeko je promijenio već dva kluba. Nakon Manchester Cityja igrao je za Romu, a od ove sezone član je Intera s kojim juriša na torfeje Serije A, Coppa Italije i Lige prvaka, dok je Superkup Italije već osvojen u januaru mjesecu.

U braku je s tadašnjom djevojkom Amrom s kojom je u Rimu dobio troje djece, Unu, Danija i Daliju, a njihovu porodicu upotpunjuje Sofija, Amrina kćerka iz prvog braka koja trenutno studira u Los Angelesu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ono što se nije promijenilo, na sreću svih navijača reprezentacije BiH, jeste to da je kapiten Zmajeva.

Top Komentari

Goran86
Cuj ovog "Edin Džeko definitivno je najbolji fudbaler u historiji naše reprezentacije" Reci nam nesto a da ne znamo....i ovo rep. Nije potrebo nego slobodno napisi najbolji fudbaler u historiji BiH. Susica zaboravi, davno ga je preskocio..
3 2
denimen9
Bravo Kodze respect za Coca-Colu.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi