Poznat novi termin milanskog derbija, datum će biti poseban motiv za Edina Džeku

Kup Italije

Poznat novi termin milanskog derbija, datum će biti poseban motiv za Edina Džeku

Edmir Škorić

Milan i Inter će novi derbi igrati početkom marta.

Ova dva rivala nedavno su se sastala na Giuseppe Meazzi u okviru prvenstva Serije A, a Rossoneri su preokretom u nastavku slavili s 2:1 i učinili trku za prvaka još neizvjesnijom. Sada ova dva tima razdvaja samo bod na tabeli, s tim da Inter ima utakmicu manje.

Bod manje od lidera Intera ima i Napoli, koji će upravo sutra u derbiju kola ugostiti Inter. Dva rivala iz Milana sastat će se ubrzo ponovo i to u polufinalu Kupa Italije.

Duel će se odigrati 1. marta, iako je prvobitno bio zakazan za 2. mart. Ovo će biti dodatno motiv za Interovog napadača Edina Džeku, budući da se 1. marta širom BiH slavi Dan nezavisnosti, jer na referendumu 1992. godine većina građana, njih 64 posto, izglasalo da živi u "suverenoj i nezavisnoj Bosni i Hercegovini, državi ravnopravnih građana, naroda Bosne i Hercegovine – Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive".

Duel Milana i Intera igraće se od 21 sat, a dan kasnije, u srijedu 2. marta, sastaju se Fiorentina i Juventus, također u večernjem terminu od 21h.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo da je Milan razbio Lazio s 4:0 u četvrtfinalu, Inter je s 2:0 bio bolji od Rome i upravo je Džeko dao prvi gol, dok je Juventus s 2:1 nakon dosta patnje pobijedio Sassuolo. Neočekivano se u završnici našla Fiorentina, koja je uspjela u Bergamu golom u zadnjim sekundama pobijediti Atalantu s 3:2.

Podsjetit ćemo da se u polufinalu Kupa Italije igraju dvije utakmice.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emanuelmacron
pa djubrad jedna kada ste rekli ,muslimana,srba i hrvata,opet pravite istorijske greske,sto oni jedva cekaju,musliman je vjerska odrednica onda ste trebali reci muslimana ,pravoslavaca i katolika, akadpominjete narod ,onda bosnaci ili bosanci ,srbi i hrvati,pa nemogu da vjerujem da mi to prifatamo tako naivno i ko debili.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi