Na meču protiv Voždovca

Dok je cijeli svijet uz Ukrajinu, navijači Crvene Zvezde pjevaju u slavu Rusije i Srbije

Eldar Ganibegović

Crvena Zvezda danas je kao gost s 0:3 savladala Voždovac u 25. kolu srbijanske Superlige.

Poveli su gosti preko Ivanića u 35. minuti, da bi u drugom poluvremenu domaći tim dovršili Katai i Omoijuanfo.

Ovom pobjedom Crvena Zvezda je, barem za kratko, preskočila Partizan na tabeli i sada ima 66 bodova, bod više od svog gradskog rivala.

Partizan igra svoju utakmicu u ovim momentima, a nakon prvih 45 minuta vodi s 1:0 protiv Mladosti, te ako tako ostane vratit će se na prvo mjestu. 

Što se tiče same utakmice protiv Voždovca, viđene su i  scene kojima nije mjesto na fudbalskim terenima. 

Naime, u jeku ruske agresije na Ukrajinu, dok cijeli svijet stoji uz napadnutu zemlju, navijači Crvene Zvezde, popularne Delije, pjevaju u slavu Rusije i Srbije.

Pogledajte o čemu se radi.

Podsjetimo, na meču protiv Partizana u prethodnom kolu Delije su napravile koreografiju groblja s bojama ukrajinske zastave, ali nije jasno da li se odnosilo upravo na Ukrajinu ili se radilo o sceni iz kultnog jugoslovenskog filma "Maratonci trče počasni krug".

To je komentarisao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Histeriju protiv naše zemlje možete vidjeti i na primjeru jučerašnje utakmice na Marakani. Neko prikaže Panteliju i Maratonce, a oni vam pričaju o Ukrajini i ne znam čemu… Tako je bilo i o izmišljenom avionu koji ide po košarkaša Petruševa, to je bilo u lažnoj vesti u našim medijima, kako ne podržavamo teritorijalni integritet Ukrajine", rekao je Vučić.

Iako je koreografija Delija bila nejasna, današnji povici bili su itetkako jasni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.