Odlučio da proda jahtu od 50 miliona eura kako bi pomogao stanovnicima u Kharkivu

Odličan potez predsjednika Metalista

Odlučio da proda jahtu od 50 miliona eura kako bi pomogao stanovnicima u Kharkivu

Endin Čaušević

Već sedam dana traje rat Rusije i Ukrajine, te nažalost još uvijek nema signala da bi sukob ubrzo mogao da prestane.

Rusija je prošle sedmice šokirala svijet invazijom na Ukrajinu, ali Vladimir Putin nije očekivao tako jak otpor vojske i naroda Ukrajine koji se bore za svoju domovinu.

Ukrajinci su se udružili u odbrani svoje zemlje protiv Rusije, te na sve načine pokušavaju da pomognu u nesretnom ratu.

I mnogi sportisti su udružili snage kako bi skupili novac za vojsku, te mnoge druge stvari koje su prijeko potrebne njihovom narodu koji je odlučio ostati u zemlji i pomoći u odbrani.

Svoj način za pomoć našao je i predsjednik Metalista iz Kharkiva, Alexander Yaroslavsky, koji je odlučio da proda svoju jahtu za 50 miliona eura, a taj novac će donirati za pomoć stanovnicima Kharkiva.

Kharkiv je jedan od najteže pogođenih gradova u Ukrajini, te sukobi traju iz dana u dan.

Yaroslavsky posjeduje jahtu Keiser dugu 60 metara koju je kupio 2011. godine. Proizvođač je njemačka kompanija Abeking & Rasmussen. Njena cijena je 50 miliona eura koliko traži i predsjednik Metalista.

OLEKSANDRA YAROSLAVSKY • Net Worth $600 million • House • Yacht • Private  Jet

"Dragi stanovnici Kharkiva. Počeli smo humanitarni program za naš grad. Prva donacija za ovaj uništeni grad će biti novac od prodaje moje jahte Kaiser. Za jahte više nemamo vremena i moramo se svi bazirati da pomognemo i obnovimo naš grad", rekao je Yaroslavsky.

Inače, ukrajinski mediji piše da se bogatstvo predsjednika Metalista procjenjuje na oko 600 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi