Bivšeg igrača Bayerna optužili za veliku izdaju Ukrajine: "Zašto šutiš? Kako ćeš da živiš s tim?"

Žestoke prozivke od bivšeg saigrača

Bivšeg igrača Bayerna optužili za veliku izdaju Ukrajine: "Zašto šutiš? Kako ćeš da živiš s tim?"

Endin Čaušević

Već sedam dana rat između Ukrajine i Rusije je glavna tema na svim poljima.

Mnogi sportisti iz cijelog svijeta oglasili su se kako bi osudili odluku Vladimira Putina da počne rat u Ukrajini gdje je već nastradao veliki broj nedužnih ljudi.

Ukrajina je pružila odličan otpor ruskoj vojsci koji je malo ko očekivao, te se vjerovalo da neće izdržati ni 48 sati nakon što je Putin dao zeleno svjetlo za početak invazije na ovu zemlju.

Sportisti u Ukrajini pokušavaju da pomognu kako god mogu, a mnogi od njih su sport zamijenili vojnom uniformom i otišli u rat.

No, nisu baš svi ukrajinski sportisti toliko glasni protiv onoga što se dešava u ovoj zemlji. Na žestokom udaru kritika našao se nekadašnji igrač Zenita i Bayerna, Anatoliy Tymoshchuk, koji se i dalje nalazi u Rusiji.

Tymoshchuk je od marta 2017. godine zaposlen u Zenitu gdje ima ulogu pomoćnog trenera, te su mu u Ukrajini žestoko zamjerili što još uvijek nije dao otkaz i napustio Rusiju.

Bivšeg fudbalera direktno je prozvao i nekadašnji saigrač iz reprezentacije Yevgeny Levchenko koji ne može da vjeruje da Tymoschuk još uvijek nije napustio Zenit.

"Timo, zašto si to uradio? Pa, ti si iz Ukrajine. Kako možeš da budeš tih i nastaviš da radiš tamo? Igrali smo zajedno za istu reprezentaciju i nosili taj dres s ponosom, pjevali himnu, slavili i tugovali. Zašto se ne oglašavaš? Kako ćeš da živiš s tim?", napisao je Levchenko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi