Održat će se u Nyonu

Pravila više nema: Poznat termin žrijeba Lige prvaka

Eldar Ganibegović

Revanš mečevima Juventusa i Villarreala, te Lillea i Chelseaja sinoć je okončana osmina finala Lige prvaka.

Među osam najboljih, odnosno u četvrtfinale takmičenja plasirali su se sljedeći timovi:

Bayern, Liverpool, Chelsea, Villarreal, Benfica, Atletico Madrid, Real Madrid i Manchester City.

Žrijeb četvrtfinala održat će se sutra u švicarskom Nyonu u sjedišu UEFA-e s početkom u 12 sati po srednjoevropskom vremenu, a pravila za žrijeb više nema.

To znači da se mogu sastajati klubovi koji su igrali zajedno u grupi, ali i klubovi iz istih zemalja, što znači da se svako može sastati sa svakim.

Također, nakon žrijeba četvrtfinala žrijebat će se i parovi koji će se ukrštati, pa će svako saznati i potencijalnog protivnika u polufinalu, odnosno znat će svoj put do finala.

Prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka odigrat će se 5. i 6. aprila, a revanši sedam dana kasnije, 12. i 13. aprila. Svake večeri igrat će se po dvije utakmice u isto vrijeme.

Polufinalni mečevi na rasporedu su za 26. i 27. aprila, a revanši 3. i 4. maja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Finale će se odigrati 28. maja na Stade de Franceu u Parizu, nakon što je UEFA povukla odluku da se finale održi u St. Petersburgu u Rusiji, iz svima nama dobro poznatih razloga.

Također, za 13 sati planiran je i žrijeb Evropske lige, dok će pola sata kasnije početi i žrijeb Konferencijske lige, a osmina finala ova dva takmičenja završava se večeras.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.