Čelnici Dortmunda već znaju za koji klub će potpisati Erling Haaland

Svjesni da je sve već dogovoreno

Čelnici Dortmunda već znaju za koji klub će potpisati Erling Haaland

E. Čaušević

Erling Haaland će na kraju ove sezone najvjerovatnije napustiti Borussiju Dortmund.

Haaland već nekoliko sezona igra u nevjerovatnoj formi i mnogi smatraju da je trenutno jedan od najboljih napadača u Evropi.

Iako je ugovorom vezan za Dortmund očekuje se da će Norvežanin na ljeto da promijeni klub jer je i sam priznao da je vrijeme za novi izazov u karijeri.

U ugovoru s Dortmundom ima klauzulu po kojoj može na kraju ove sezone da ide za 80 miliona eura, a gotovo svi evropski velikani su pokazali interes da dovedu Haalanda u svoje redove.

Ipak, već nekoliko dana se uveliko piše o tome da je već jasno gdje će Haaland nastaviti svoju karijeru i kako stvari stoje to će biti Manchester City.

Njemački mediji potvrdili su danas da je već izvjesno da će Haaland put Etihada, te da će u novom klubu imati nestvarnu platu od 600.000 eura sedmično s čime se njemački klub ne može ni približno nositi.

Ugledni Bild je objavio večeras da su čelnici Dortmunda svjesni da neće zadržati Haalanda, te da navodno već znaju da će on karijeru nastaviti u Manchester Cityju i da je s ovim klubom već sve dogovorio.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pored 80 miliona eura koliko će obeštećenja dobiti Dortmund jasno je da će Manchester City velike bonuse platiti i Mini Raioli, te Haalandovom ocu Alf-Ingeu koji pregovaraju s Građanima.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

irnes4
Najbolji i najpametniji izbor ako je istina Pored guardiole moci ce napredovati ,a i nema konkurencije neke
2 5
Gvardijan
Hajde malo prestanite pisati o tome.Smarate sa milion informacija.Kada se zavrsi objavite i to je to.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi