Došlo je vrijeme da napusti Anfield: Origi sve dogovorio s novim klubom

Seli u Italiju

Došlo je vrijeme da napusti Anfield: Origi sve dogovorio s novim klubom

Endin Čaušević

Divock Origi će na kraju ove sezone gotovo sigurno napustiti Liverpool.

Ovaj 26-godišnji napadač je s Liverpoolom osvojio skoro sve što je mogao, te je postigao nekoliko ključnih golova za Redse, ali se na Anfieldu baš i nije previše naigrao.

Origi je odlučio da je vrijeme za odlazak nakon što nije htio da produži svoj ugovor i na kraju ove sezone će bez obeštećenja da napusti Liverpool.

Interes za Belgijanca pokazalo je nekoliko klubova i u januaru, ali je tada na nagovor Jurgena Kloppa odlučio da ostane do kraja sezone. U dosadašnjem dijelu odigrao je svega 14 mečeva u svim takmičenjima, ali uspio je zabiti pet golova i dodati tri asistencije.

Italijanski mediji objavili su danas da će Origi svoju karijeru najvjerovatnije nastaviti u italijanskoj Seriji A.

Prvo se zimus povezivao s Interom, ali od toga na kraju nije bilo ništa. No, čini se da mu je San Siro ipak suđen jer je skoro sve dogovorio s Milanom, te se očekuje da potpiše trogodišnji ugovor s Rossonerima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fabrizio Romano je potvrdio da su Origi i Milan već neko vrijeme u kontaktu i otkrio je da su on već postigli usmeni dogovor.

[twitter]https://twitter.com/AnfieldWatch/status/1504142530606252032[/twitter]

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...odlican igrac,ide u jos jedan veliki klub,puno srece i hvala za sve,nezaboravni ce ostati oni golovi protiv Barcelone i Evertona...nadam se da ce u Milanu pokazati sav svoj potencijal,nisu pogrijesili sigurno.
9 4
Klicko
Ideš u veći i jači klub.FM
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi