Ako je vjerovati Gazzetti

Džaba što je 11 godina mlađi: Džeko zasjenio Lautara, a Inzaghi mu sada sprema konačni udarac?

Eldar Ganibegović

Prethodno odigrano 32. kolo italijanske Serije A kao iz snova je bilo za ekipu Intera.

Osim što je aktuelni prvak Italije s 2:0 savladao Veronu, konkurenti za titulu Napoli i Milan su kiksali i sada se opet sve nalazi u Interovim rukama kada je u pitanju borba za odbranu naslova.

Golovima Barelle i Džeke Inter je osvojio tri boda, Napoli je poražen  od Fiorentine, a Milan je remizirao kod Torina, te sada Nerazuri imaju dva boda zaostatka i utakmicu manje zavodećim Milanom.

Zanimljivo, u napadu su u tandemu u izostanku Lautara Martineza zbog kartona igrali Edin Džeko i Joaquin Correa, a italijanski list La Gazzetta dello Sport sada piše kako je ovo pravi tandem koji u budućnosti treba da koristi Simone Inzaghi.

"Taj tandem je aprilsko otkriće. Correu su mučile povrede. Džeko i Correa zajedno su odigrali četiri utakmice u Seriji A, a prosječne brojke su znatno bolje nego s bilo kojim drugim tandemom na terenu. Četiri utakmice, četiri pobjede, devet postignutih i nula primljenjih golova", stoji u Gazzettinom članku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaključak Gazzette je da bi upravo Džeko i Correa mogli činiti Interov napadački tandem do kraja sezone u borbi za trofeje Serije A i Coppa Italije, a da bi šansu s klupe čekali Alexis Sanchez i Lautaro Martinez.

S 36 godina na leđima Edin Džeko tako bi iz startne postave izbacio 11 godina mlađeg Lautara Martineza, odnosno imao bi prednost ispred njega u prvaku Italije, što je još jedan veliki pokazatelj veličine i kvalitete kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.