Je li Milan zreo za titulu? Džeko i Inter slave njihov večerašnji rezultat iz Torina

Nula protiv Torina

Je li Milan zreo za titulu? Džeko i Inter slave njihov večerašnji rezultat iz Torina

E. Ganibegović

Torino i Milan remizirali su 0:0 u 32. kolu italijanske Serije A. 

Prvu veliku priliku na Olimpijskom stadionu u Torinu imao je domaći tim. Andrea Belotti je bio u odličnoj prilici, skočio je najviše u šesnaestercu i snažno šutirao glavom, no lopta odlazi pored gola. 

Minuta 29. donosi nam jednu situaciju u kojoj je Alexis Saelemaekers pao u kaznenom prostoru Torina, tražio penal, ali sudija se nije oglasio. 

Otvaranje drugog dijela igre donosi pokušaj Mergima Vojvode, ali je Maignan sjajno odbraio i izbacio tu loptu u korner. 

U 57. minuti prva bolja šansa za Milan. Tonali je pokupio jednu odbijenu loptu, ali šut mu je izblokiran.

Dvije minute nakon toga Milan je ponovo tražio penal, tražio ga je Theo Hernandez, no opet ništa od toga. Novi penal Milan traži u sudijskoj nadoknadi kada je Messias pao u kaznenom prostoru Torina - Doveri je samo odmahnuo rukom. 

Oglasi

Milan je, dakle, danas isto puta tražio penal koliko je imao i šuteva u okvir - po tri. 

Stefano Pioli je priliku za igru u 82. minuti dao i našem Radetu Kruniću, no promjene rezultata nije bilo. 

Ovo je čak šesta utakmica Milana u kojoj nije primio pogodak u nizu, no definitivno će morati poraditi na realizaciji jer su postigli samo tri gola u tom periodu, koja su im donijela čak devet bodova (minimalne pobjede protiv Napolija, Empolija i Cagliarija).

Ovaj rezultat najviše će proslaviti crno-plavi dio Milana, odnosno Edin Džeko i ekipa Intera. 

Milan je prvi sa 68 bodova, dva više i utakmicu više od Intera koji sada ponovo sve ima u svojim rukama kada je u pitanju odbrana titule. Napoli je treći sa 66 poena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 32. kolo:

Torino - Milan 0:0

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...rekoh juce da ce Milan i Napoli jos kiksati,nisu to ekipe koje imaju igrace za titulu...sad je sve u Interovim rukama,a oni se sudeci po jucerasnjoj utakmici ponovo zahuktavaju.
7 9
kaliopi
Žalosno ko se bori za titulu, Crystal Palace bi se u Italiji borio za titulu, navijač sam Milana al ovo je stvarno loše, i to nije prva tekma…ne zna se ko je gori, nas će Dzekson titulu uzeti ?
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi