Herrera čudesno skinuo udarce

Noć za zaborav Karima Benzeme: Golman Osasune mu odbranio dva penala

Midhat Šljivak

Napadač Real Madrida Karim Benzema igra meč za zaborav protiv Osasune u Pamploni.

Sjajni napadač uspio je večeras promašiti čak dva penala. Tačnije, golman domaćeg sastava Sergio Herrera mu je odbranio oba udarca.

Prvo je u 52. minuti Herrera sjajno skinuo udarac Benzemi. Sedam minuta kasnije identičan pokušaj Francuza s 11 metara, ali Herrera je čudesan.

Ovu noć na El Sadaru Benzema će željeti da što prije zaboravi. Jednostav ga nije išlo i možda će neko drugi u narednim utakmicama preuzeti odgovornost s 11 metara.

Ronaldo već izabrao osvajača Zlatne lopte: "Govorim to godinama, a svi me kritikuju"

Ronaldo Nazario da Lima je Zlatnu loptu osvajao dva puta, 1997. i 2002. godine.

France Football je odlučio da promijeni strategiju za dodjelu Zlatne lopte te će se ubuduće kao glavni kriterij uzimati učinak tokom jedne sezone, a ne kalendarske godine.

Kako se već bliži kraj sezone 2021/22 već se može pričati o glavnim favoritima da osvoje ovu prestižnu nagradu. Brazilac Ronaldo je već izabrao svog favorita.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Legendarni napadač smatra da Zlatna lopta treba pripasti Karimu Benzemi koji je zaista fenomenalan u posljednje vrijeme. U dosadašnjem dijelu sezone je već na učinku od 37 golova.

"Benzema zaslužuje Zlatnu loptu. Govorim to već godinama, a svi me kritikuju. On je zaslužio tu nagradu. Veliki je napadač", kazao je Ronaldo u razgovoru za Sky Sport.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.