Ulazimo u završnicu borbe za Scudetto

Poruka "bh. gladijatora" pred mečeve odluke uzdrmala Apenine, komentar ostavio i predsjednik Intera

Edmir Škorić

Inter je doživio veliki neuspjeh u srijedu navečer kada je poražen od Bologne s 2:1 u zaostaloj utakmici.

Poraz kao poraz nije tragedija, no možda će i biti u slučaju Intera, koji je propustio dobru šansu da četiri kola prije kraja zauzme prvo mjesto ispred gradskog rivala Milana.

Sada, Milan ima +2 u odnosu na Inter, a do kraja su ostale i jednima i drugima četiri utakmice. Milan ima malkice teži raspored, ali i povoljniju situaciju jer ima pravo na jedan remi uz tri pobjede kako bi postao šampion.

Nije isključeno da je Inter u Bologni prokockao titulu, iako mnogi uvjeravaju da je ostalo još mnogo do kraja i da nije gotova šampionska trka, a navijače Intera posebno ohrabruje poruka našeg Edina Džeke.

"Naša najveća slava nije u tome da nikada ne padnemo, već da se dižemo svaki put kada padnemo. Uspjeh nije konačan, neuspjeh nije fatalan: važna je hrabrost za nastavak!", poručio je Edin.

Ovu poruku lajkali su mnogi kojima je Inter u srcu, a komentarisao mu je i predsjednik Intera Steven Zhang napisavši "apsolutno".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ne treba zaboraviti da Intera do kraja sezone očekuje i finale Kupa Italije protiv Juventusa.

Što se borbe za Scudetto tiče, Nerazzurre čekaju dueli s Udineseom za vikend u Udinama, Empolijem i Sampdorijom kod kuće, te gostovanje Cagliariju. Gradski rival Milan dočekuje Fiorentinu, gostuje Veroni, dočekuje Atalantu i za kraj gostuje Sassuolu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.