Legendarni Rumun brani Radua i krivi drugog igrača Intera: "Pusti ti to..."

Dumitrescu o greški sunarodnjaka

Legendarni Rumun brani Radua i krivi drugog igrača Intera: "Pusti ti to..."

E. Ganibegović

Inter je sinoć u zaostaloj utakmici 20. kola italijanske Serije A s 2:1 poražen na gostovanju kod Bologne. 

Veliki je to korak unazad bio za ekipu Simonea Inzaghija kada je u pitanju borba za Scudetto, jer sada Milan ima sve u svojim rukama četiri kola prije kraja.

Jurišao je Inter u drugom poluvremenu po gol koji bi im donio tri boda, a onda osam minuta prije kraja šok. 

Perišić je izveo aut, De Vrij pušta loptu Raduu koji je prvi put ove sezone na golu Intera u Seriji A, Rumun je pokušao da je proslijedi saigraču, promašio je, a Sansone sve prati i pogađa za 2:1 i veliku radost navijača Bologne i Milana.

Legendarni Rumun Ilie Dumitrescu je primijetio detalj, koji ne opravdava rumunjskog vratara Intera, ali koliko toliko umanjuje odgovornost za grešku koju je napravio.

"Ovdje je De Vrij morao reagovati, pusti ti to. Pa, htio je promijeniti smjer (Radu, op.a). Moraš biti usklađen, imati iskustvo i imati dobar rad nogu da pokušaš promijeniti smjer", rekao je Dumitrescu i nastavio:

"Morate shvatiti odakle lopta dolazi, očistiti je i izvući loptu odatle. Greška je to koja je pripisana golmanu, ali jeste li vidjeli da iko upire prstom na De Vrija?"

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter je sada drugi sa 72 boda, dva manje od vodećeg Milana i u preostala četiri kola za sve će se prije svega pitati Rossoneri.

Interu su do kraja preostali susreti s Udineseom, Empolijem, Cagliarijem i Sampdorijom, dok Milan na rasporedu ima susrete s Fiorentinom, Veronom, Atalantom i Sassuolom i definitivno nas čeka epska završnica kada je u pitanju borba za Scudetto.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Milan ima mnogo tezi raspored i nikakvo iznenadjenje nece biti ako kiksaju i protiv Fiorentine i protiv Atalante koje se bore za Europu,a ni Sassuolo i Verona nisu nimalo naivne ekipe...bit ce tu jos borbe.
5 1
Salence
Glupost,De Vrij tu loptu nije smio ni pipnuti,ušao bi u kontakt.Dječicu kod U7 već učimo da se aut ne ubacuje unazad,pogotovo ne dijagonalno nazad prema golmanu,gdje je protivnik na visokom presingu.Postoji pravilo da se igrači povređuju i prave greške sve više kako više ostaju bez snage,ovo je bilo pred kraj utakmice,ali svejedno Perišić kao jedan od najiskusnijih nije smio bacati dijagonalu golmanu(dečkov prvi nastup) iz auta,to je 50% samoubitstvo.Loš rezultat,poen nedovoljan,pritisak s klupe,žilav protivnik,par minuta do kraja....svi uslovi za grešku su tu.Neko je tu pisao prošle sedmice"Sad to nosi Inter 200%,Milan nema šanse"rekao sam i onda i sad"strpimo se malo,još samo koja utakmica,sve je moguće.Inter ima jaču klupu,Milan srce.Strpimo se još koji dan".Forza Milan!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi