Foto - EPA

Everton slavio

Goodison je danas gorio: Chelsea počastio Lamparda s tri velika boda

Midhat Šljivak

Everton je u 35. kolu engleskog Premiershipa savladao Chelsea 1:0 i došao je do velika tri boda u borbi za opstanak.

Tim Franka Lamparda jednostavno je morao da pobijedi 'njegov' Chelsea. Na kraju su Karamele uspjele da slave, a junak je Richarlison kojeg je odbrana Plavaca počastila.

Trenutak odluke u ovom meču desio se u 47. minuti. Odbrana Chelseaja pravi veliku grešku, lopta stiže do Richarlisona koji postiže gol za 1:0.

Chelsea je imao dosta fenomenalnih šansi u ovom meču. Međutim, golman Evertona Jordan Pickford je nevjerovatnim odbranama spašavao svoj tim.

Također, nisu Plavci imali ni sreće. Lopta nije htjela u gol i ostalo je 1:0 za Everton koji do kraja mora biti perfektan ako želi ostati u ligi.

Tottenham je upisao važna tri boda u borbi za Ligu prvaka. Na svom terenu Spursi su pobijedili Leicester s 3:1.

Blistao je Heung Min Son. Postigao je dva gola i asistirao je za Kanea, dok je za goste u nadoknadi vremena pogodio Iheanacho za konačnih 3:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 35. kolo:

Everton - Chelsea 1:0
Tottenham - Leicester 3:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.