Navijač Uniteda kupuje Chelsea: Daje duplo više nego što Abramovich traži!

Malo ko je čuo za njega

Navijač Uniteda kupuje Chelsea: Daje duplo više nego što Abramovich traži!

E. Ganibegović

Nakon što je Velika Britanija uvela sankcije Romanu Abramovichu, ruski oligarh odlučio je da proda Chelsea.

Jedan od najbogatijih Britanaca Sir Jim Ratcliffe dao je kasnu ponudu od 4,25 milijardi funti za kupnju Chelseaja.

Vjeruje se da Roman Abramovich želi nešto više od dvije milijardi funti za klub koji je kupio 2003. godine, a sada je Ratcliffe tu brojku skoro duplo prebacio. 

Prema The Timesu, 69-godišnji čelnik Ineosa, koji je odrastao kao navijač Manchester Uniteda, razgovarao je jučer s predsjednikom Chelseaja Bruceom Buckom.

Vjeruje se da će 1,75 milijardi funti ponude biti za nadogradnju momčadi i stadiona.

"Dali smo ponudu jutros. Mi smo jedini Britanci koji su dali ponudu. Naši motivi su jednostavno pokušati stvoriti vrlo dobar klub u Londonu. Nemamo profitni motiv jer zarađujemo na druge načine", rekao je Ratcliffe i dodao:

"Možemo krenuti vrlo brzo. Jučer sam se sastao s Bruceom i rekao da bismo željeli dati ponudu, što smo jutros i učinili. Chelsea je nacionalno dobro. Kada pomislite na status Londona u europskoj nogometnoj zajednici, on nema Bayern, Real Madrid ili Barcelonu i nikada nije imao, dominirajući neko vrijeme u Ligi prvaka. To je naša ambicija - stvoriti takav klub za London."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Sir James Arthur Ratcliffe je britanski milijarder, hemijski inženjer sa prebivalištem u Monaku, koji je postao finansijer i industrijalac.

Njegov Ineos je britanska multinacionalna hemijska kompanija sa sjedištem u Londonu. Od 2021. godine je četvrta najveća hemijska kompanija na svijetu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

nisam.robot.
Auuuuu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi