Velika pobjeda gostiju

Posušje slavilo na Tušnju i kolo prije kraja osiguralo opstanak, ispali Radnik i Rudar

E. Škorić

U meču 32. kola Premijer lige BiH Tuzla City je ugostio Posušje, a završeno je rezultatom 1:2

Posušaci su bili na korak da osiguraju opstanak, a danas su riješene sve dileme. Osim što neporaženi napustili Tuzlu, čak i trijumfovali, u prilog im je ionako išao poraz Rudara u Bijeljini od Radnika.

Bilo kako bilo, Radnik i Rudar su ispali, a Posušje sada može mirno čekati posljednje koliko kada će pred svojim navijačima odmjeriti snage s Borcem.

Što se tiče same utakmice protiv drugoplasirane Tuzle, gostima je vodstvo donio Zvonimir Vukoja ranim golom, koji je još u drugoj minuti matirao domaćeg golmana.

Rasterećeni domaći sastav nije posebno priljirao, ali je uspio da izjednači preko Sulejmana Krpića koji je zabio s penala, koji je došao nakon niza promašaja gostiju. U 68. minuit Vukoja je pucao tik pored gola Fejzića. Leko je potom pogodio okvir gola, a onda ponovo Vukoja u šansi. 

I onda u nadoknadi Leko ipak pogađa za pobjedu Posušja.

U posljednjem kolu će Tuzlaci gostovati u Trebinju kod Leotara, čime će biti spuštena zavjesa za po njih jako uspješnu sezonu jer su po prvi put izborili Evropu.

Tuzla City - Posušje 1:2 (Krpić 78 penal/ Vukoja 2, Leko 90)

FK Tuzla City: Fejzić, Šukilović, Nukić, Krpić, Karjašević, Mehmedović, Mehanović, Čeliković, Mehidić, Mendeš, Mešinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Posušje: Horkaš, Barišić, Bešlić, Landeka, Krišto, Maglica, Ilinković, Pavković, Lučić, Vukoja, Ramović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.