Ahmetović: Bili smo bolji danas, želimo zadržati drugu poziciju
Foto: E. Dindić

Treneri Širokog i Cityja nakon meča

Ahmetović: Bili smo bolji danas, želimo zadržati drugu poziciju

E. Ganibegović

U zaostaloj utakmici 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Tuzla City je na Pecari slavio golom Mišića protiv Širokog Brijega s 0:1. 

Nakon utakmice trener domaćih Ivica Barbarić kazao je da je njegov tim bio bolji u drugom dijelu utakmice.

"Prvo poluvrijeme s naše strane bilo je dosta sporo. Imali smo problema na drugu loptu, bili smo bez ptorebne agresivnosti, tako da su oni dominirali i imali još jednu šansu kada su promašili penal", rekao je dojučerašnji selektor U19 reprezentacije Bosne i Hercegovine pa dodao:

"Drugo poluvrijeme je bilo dosta bolje. Stvorili smo nekoliko šansi dobrih, nismo uspjeli da postignemo gol. Nismo uspijevali da probijemo po sredini gdje su oni dosta gusto i plitko stajali, ali po bokovima već puno bolje. Stvorili smo te šanse, ali nismo uspjeli da izjednačimo."

Rezervista Vinko Rozić imao je nekoliko dobrih prilika u drugom poluvremenu.

Oglasi

"Izostala je završnica, ali Vinko je igrač koji je na samim pripremama imao jednu tešku povredu. Tek sada se oporavio, ja sam zadovoljan njegovim igrama i odnosom, a s igrama dođe i iskustvo i bit će to puno bolje", istakao je Barbarić i najavio sljedeću utakmicu protiv Željezničara:

"Svaka utakmica je teška, bit će specifičana zato što ćemo mi i Željo igrati četiri utakmice u deset dana, bit će obje ekipe jako umorne pa vidjet ćemo šta će biti."

Trener gostiju Selver Ahmetović može biti zadovoljan pobjedom u Hercegovini.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bili smo bolja ekipa u prvih 45 minuta. Možda smo trebali da postignemo još jedan zgoditak da bi ušli u drugo poluvrijeme komotniji. Nijedna utakmica nije lagana, tako i ova. Široki Brijeg je dobra i brza ekipa koja hoće da igra. Pokazali su i na ovoj utakmici. Drugo poluvrijeme... Nije baš da smo mi prepustili inicijativu, svjesno smo čekali protivnika da izađemo u kontru, da probamo zabiti taj pogodak i time bi riješili ovu utakmicu. Svakako, 1:0, dobili smo, po mom, bili smo bolja ekipa danas", kazao je Ahmetović i najavio utakmicu s Posušjem:

"Mi idemo igrati svaku utakmicu, želimo da zadržimo drugu poziciju, da ekipu dignemo što bolje, kratka je pauza od šest dana i onda počinju pripreme, tako da moramo se održati."

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi