Sjajni štoper napušta Napoli

Kalidou Koulibaly više ne krije za koji će klub potpisati: "Na dobrom smo putu..."

Admin Čaušević

U narednim danima će biti realizovan još jedan veliki transfer.

Kalidou Koulibaly će napustiti Napoli, ali i Italiju što znači da od njegovog odlaska u redove Juventusa neće biti ništa.

Aurelio de Laurentiis je bio odlučan u namjeri da ne proda svog najskupljeg igrača u Juventus, na kraju je istrajao u tome.

Pouzdani Senegalac će karijeru nastaviti u Chelseaju, to je vrlo izvjesno nakon što je i sam štoper praktičko potvrdio transfer.

"Kasnije ću potvrditi, ali smo na dobrom putu", kratko je kazao 31-godišnji defanzivac koji je u Napoli stigao još prije osam godina.

Nakon što su ostali bez Rudigera i Christensena na Stamford Bridgeu su morali pojačati odbranu, a izbor je pao na Koulibalyja.

Stameni defanzivac će biti plaćen 40 miliona eura što je sasvim pristojna cifra, ali i daleko manje od onog što je prije nekoliko godina očekivao De Laurentiis.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Koulibalyja zastupa Fali Ramadani i ovaj menadžer se već nalazi u Milanu kako bi završio sve detalje oko transfera.

Inače, senegalski štoper koji je ranije igrao za Metz i Genk će sa londonskim Plavcima potpisati ugovor na tri godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.