Koulibaly napušta Napoli i i već je završen transfer karijere

Donio odluku

Koulibaly napušta Napoli i i već je završen transfer karijere

E. Čaušević

Italijanski mediji pišu da će Kalidou Koulibaly napustiti Napoli ovog ljeta.

Ovaj 31-godišnji defanzivac već osam godina nastupa u dresu Napolija i prethodnih sezona se konstantno špekulisalo da će napraviti veliki transfer, ali klub iz Napulja ga nije htio prodati.

Međutim, čini se da se situacija promijenila jer Koulibaly ima ugovor na još samo godinu dana i u Napoliju žele da izbjegnu scenario njegovog odlaska bez obeštećenja narednog ljeta.

Engleski mediji objavili su da je Koulibaly odlučio ovog ljeta da napusti Napoli i konačno napravi iskorak u karijeri jer je svjestan da nema još mnogo vremena za takav potez.

Navodno, Kolibaly je na korak od prelaska u Chelsea gdje bi trebao biti zamjena za Antonija Rudigera i Andreasa Christensena koji su napustili ovog ljeta londonski klub.

Napoli bi od prodaje Koulibalyja trebao da zaradi oko 40 miliona eura, a očekuje s eda ovaj defanzivac s Plavcima potpiše ugovor do ljeta 2025. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj Senegalac je ponikao u Metzu, a u dosadašnjoj karijeri igrao je još za Genk i Napoli.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hake
Bog te neyebo, pa ovom cijena do juče bila 120 miliona?!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti