Slatko se nasmijao

Neymar je sinoć zamijenio Mbappea, ali je izraz njegovog lica privukao pozornost svjetskih medija

Edmir Škorić

PSG je u subotu navečer u gostima razbio Nantes s 3:0, a zanimljivo da je ovu utakmicu Neymar počeo sa klupe.

PSG je nastavio svoju dominaciju u Ligi 1 visokom pobjedom kod Nantesa. Mbappe je postigao dva gola, a konačnih 3:0 postavio je Nuno Mendes.

Na iznenađenje mnogih, Neymar je počeo kao rezervista, ali je kasnije ušao u igru. U 63. minuti je Neymar ušao umjesto Mbappea. Kada je trebao da uđe u igru umjesto Francuza, on se nasmijao, što je uočio portal RMC Sport.

"Neymarov osmijeh kada je zamijenio Mbappea", stoji u opisu fotografije koja je objavljena na Twitteru.

Jasno se dalo naslutiti da je Brazilac imao veliko zadovoljstvo što je u igru ušao umjesto Mbappea. Prije nekoliko sedmica dosta se pričalo o sukobu među igračima.

Nakon drugog kola Ligue 1, u kojem je PSG pobijedio Montpellier 5:2, moglo je doći do tučnjave između njih dvojice u svlačionici. Neymara i Mbappea morali su razdvojiti ostali igrači.

Brazilcu se nije svidjelo ponašanje njegovog prijatelja tokom utakmice. Mbappe je držao lekciju Neymaru dok se spremao izvesti udarac s bijele točke. Vjerovatno je želio preuzeti izvođenje penala.

Neymar je također jedan od igrača PSG-a kojima se ne sviđa koliko Mbappe ima moć nakon što je potpisao novi ugovor s klubom. 23-godišnjak će sudjelovati u donošenju mnogih ključnih odluka, poput taktike, sastava pa čak i transfera. Ljeti je navodno čak želio da se uprava kluba riješi Neymara.

Teško je reći je li Neymar zapravo htio igrati na Mbappeovu mjestu ili je jednostavno bio dobro raspoložen.

U prvih pet ligaških utakmica, Neymar je postigao čak sedam golova i upisao šest asistencija, pa je zato pravo iznenađenje da je protiv Nantesa počeo na klupi.

Ipak, treba imati na umu da je zbog Svjetskog prvenstva raspored ove sezone jako zgusnut i da Parižane već sredinom sedmice očekuje meč Lige prvaka protiv Juventusa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kladi se na najveće utakmice u Volcanobet kladionici. Vikend ponuda je nestvarna, a sve parove pronađite OVDJE!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.