Trener PSG-a otkrio ono što zanima sve nas, ne samo navijače PSG-a

Objasnio o čemu se radi

Trener PSG-a otkrio ono što zanima sve nas, ne samo navijače PSG-a

Eldar Ganibegović

PSG je u posljednjoj utakmici prvenstva slavio rezultatom 3:0 protiv Nantesa u 6. kolu Ligue 1.

U utakmici protiv Nantesa, Christophe Galtier je radije ostavio Neymara na klupi, unatoč dobroj formi Brazilca ove sezone.

Upitan o razlogu koji je doveo do ove odluke, francuski trener rekao je da ga je na takvu odluku naveo gust raspored te otkrio kakvu strategiju sprema za blisku budućnost.

"Igramo puno, svaka tri ili svaka četiri dana. Svi shvataju da igrači ne mogu uvijek igrati 95 minuta po utakmici. Razgovarali smo o tome nekoliko puta. Prvi put sa svakim igračem pojedinačno, a drugi put s cijelom grupom. Rekao sam im da je u redu ako su na klupi, da to treba da prihvate i da imaju stav", rekao je Galtier.

Neymara što se tiče, prema statističarima iz Opte, on je prvi put u karijeri došao do 10 utakmica zaredom u kojima uspijeva zabiti. S tri gola za Brazil i 11 za PSG, nedavni niz predstavlja najbolji niz u karijeri superzvijezde.

Neymar je iza razočaravajuće sezone za PSG, gdje njegove brojke nisu bile impresivne, zbog čega se nije našao na popisu 30 fudbalera nominovanih za Ballon d'Or 2022.

No, u novoj sezoni Južnoamerikanac djeluje nezaustavljivo, a trenutno je prvi strijelac francuskog prvenstva sa sedam pogodaka golova. 

Nakon što je završen prijelazni rok, francuski mediji prenijeli su zaista nevjerovatnu vijest kada je Neymar u pitanju.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Parižani su nekim klubovima navodno odlučili ponuditi Neymara, a jedan od klubova bio je i Manchester City.

Guardiola je imao priliku da dovede Brazilca u svoju ekipu, ali je odlučio da mu nije potreban, te da bi bio višak u ekipi.

Top Komentari

axel42
Nikog to uopšte nezanima!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi