Leotar poražen s 3:1

Šou Mirsada Ramića za jako važnu pobjedu Igmana u derbiju začelja

Edmir Škorić

U jednom od tri nedjeljna meča 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Igman je ugostio, a potom i savladao Leotar s 3:1.

Bio je ovo duel novajlija u Premijer ligi i ujedno derbi začelja. Igman je došao do pobjede s kojom je mjesto fenjeraša prepustio gostima iz Trebinja, koji su sada u negativnoj seriji od tri poraza.

I Igman je imao krizu rezultata, seriju utakmica bez pobjede, a čini se da je danas bila idealna šansa da se trijumfuje.

Već u šestoj minuti igrači Igmana traže penal nakon udarca Hrelje kojeg je izblokirao jedan nogometaš gostiju, ali sudija se ne oglašava. U 16. minuti slab udarac Bodula na ubačaj Jakupovića.

Uzvraćaju Trebinjci u 21. minuti, Aćimović ima šansu, ali pogađa stativu nakon udarca glavom. Dvije minute kasnije Jakupović prijeti, ali brani golman Leotara i izbacuje u korner. Nedugo nakon toga, Ramić pogađa prečku gostujućeg gola.

Prvi gol na meču viđen je u 31. minuti, a strijelac je bio Ramić, koji glavom pogađa na ubačaj Durakovića. U 37. minuti je već bilo 2:0, pošto je Ramić pogodio mrežu uz pomoć Puletića, koji je loše reagovao na golu. Asistencija je prepisana Hrelji.

Jedna, odnosno dvije diskutabilne sudijska odluka u završnici prvog dijela. Šušnjar je primio loptu u očitom ofsajdu, ništa nije svirano. Dupovac je s njim u duelu i dosuđen je penal. Gosti su protestovali, čini se s potpunim pravom ali promjene odluke nije bilo. Todorović s bijele tačke smanjuje na 2:1.

Ramić je u 51. minuti zamalo došao do hat-tricka, ali je glavom pucao pored gola, a isti je igrač imao šansu i u 57. minuti, da bi ipak uspio u svojoj namjeri da dođe do trećeg gola u 60. minuti. Jakupović je centrirao, a danas sjajni Ramić stavio tačku na i.

U ostatku meča mreže su mirovale, Igmanu je to više odgovaralo, pa je ovaj tim ostvario značajna tri boda.

Igman - Leotar 3:1

FK Igman: Ćeman, Duraković, Bešagić, Velić, Drljević, Hrelja, Bodul, Dupovac, Mahmić, Jakupović, Ramić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Leotar: Puletić, Milović, Todorović, Aćimović, Đajić, Perišić, Cvetković, Cmiljanović, Karić, Šušnjar, Matković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti