Mulalić: Tri dana smo u vrhu, za devet kola ništa ne možeš kupiti

Komentar utakmice dao i Elezović

Mulalić: Tri dana smo u vrhu, za devet kola ništa ne možeš kupiti

Haris Zilić

U devetom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Željezničar je upisao vrijedan trijumf protiv Igmana iz Konjica (1:0).

Plavi su s ova tri boda došli do druge pozicije na tabeli nakon nepotpunog devetog kola.

Željezničar je ponovo u vrhu Premijer lige BiH, ali Edis Mulalić je bio oprezan u izjavi nakon utakmice.

"Teška utakmica, znali smo da će se Igman zatvoriti. Imali smo dvije prilike preko Santosa i Haračića, onda se malo nervoza unese. Nagrađen je sav taj trud. Igman nije uputio udarac prema golu. Vrlo bitna utkamica zbog psihološke strane", rekao je Mulalić, zatim nastavio:

"Morali smo remetiti konecpiju tima, falilo nam je U21 igrač. Bender je stisnuo zube nakon povrede, pokazao koliko voli klub i pozitivno se vratilo. Sada ide Sloboda, nećemo mi sebi davati neke epitete, tek je deveto kolo, idemo lagano.

Nagradili smo se nekom utakmicom. Tri dana smo u vrhu tri dana, pa tri dana, ovo je nagrada za sve. Ništa ovo ne znači. Sad možemo na miru igrati i raditi. Za devet kola se ne može ništa kupiti ni uzeti."

Komentar utakmice dao je i trener Igmana Adnan Elezović.

"Postavili smo se u defanzivnom bloku. Pokušali smo izvući pozitivan rezultat, nismo uspjeli. Željezničar ima ta oapsna krila.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostat će žal što smo iz svoje greške primili gol, ali ruku na srce naprijed nismo ništa uradili. To je to, nemam šta momcima da zamjerim, okrećemo se Leotaru", rekao je Eelezović i dodao:

"Nama je bitna utkamica sa Leotarom, ali liga je izjednačena. Može dobiti svako svakog."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi