Žele ga u Francuskoj

Tek je stigao u Chelsea, a Aubameyanga već mami još jedan veliki evropski klub

Eldar Ganibegović

Pierre-Emerick Aubameyang je ovog ljeta stigao u Chelsea iz Barcelone u kojoj je proveo samo pola godine.

Aubameyang se brzo prilagodio na Chelsea i zabio je dva gola u pet nastupa za Bluese, a sada se već spominje njegov potencijalni naredni klub.

Auba je kroz karijeru nastupao i za Milan, Dijon, Lille, Monaco, Saint-Etienne, Borussiju Dortmund i Arsenal, a sada ga navodno želi PSG.

Ekipa sa Stamford Bridgea je u naprednim pregovorima s PSG-om oko prelaska na Park prinčeva sljedeće sezone, piše Footmercato. 

Spomenuti izvor navodi da igrač želi igrati za PSG, pa bi se dva kluba uskoro mogla rukovati i Pierre-Emerick Aubameyang obući dres francuskog prvaka od sezone 2023./2024.

PSG već sastavlja spisak želja za zimski prijelazni rok, a čelnici kluba na Parku prinčeva spremni su ispuniti sve želje trenera Christophea Galtiera (55).

Prioritet Parižana je Milan Škriniar (27) koji trenutno igra za milanski Inter. Slovački igrač ušao je u posljednju godinu ugovora s talijanskom momčadi i tu situaciju želi iskoristiti PSG koji je fudbalera želio i na ljeto, no prijedlog Parižana je tada odbijen.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tada je Inter tražio ni manje ni više nego 80 miliona  eura, no na zimu bi Talijani bili spremni prihvatiti i 20 miliona eura, samo da Škriniara ne izgube besplatno, piše novinar Hadrien Grenier.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.