Čini se da je "nevini" Kante spreman napraviti veliku izdaju!

Seli u redove velikog rivala?

Čini se da je "nevini" Kante spreman napraviti veliku izdaju!

Eldar Ganibegović

N'Golo Kante godinama unazad jedan je od najboljih veznjaka svijeta.

Simpatični Francuz osvojio je 2016. godine Premier ligu s Leicesterom i tada stigao u Chelsea u kojem pruža sjajne partije.

S ovim klubom uspio je osvojiti i Ligu prvaka 2021. godine, a čini se da bi njegovoj avanturi u dresu Plavaca ubrzo mogao doći kraj.

Menadžer Chelseaja Graham Potter rekao je da je upoznat s pregovorima između kluba i fudbalera, ali ne zna u kojoj su fazi.

"Moj fokus je pomoći mu da se fizički rehabilitira u dobrom smjeru kako bi nam bio na raspolaganju. Kada je na terenu, velika je vrijednost za nas. Druge stvari su između njega i kluba.

Nema puno igrača poput njega na svijetu, pa što se prije vrati, to bolje za nas. On je igrač svjetske klase i svaka momčad koja ga izgubi bi patila. 

Oglasi

Ali, također je na ostalim igračima da se uključe i pronađu rješenja. Ako pogledamo mogućnosti koje imamo, čak i ako nema izravne zamjene, vidimo druge mogućnosti. Stoga se moramo odlučiti za najprikladniju", rekao je Graham Potter, prenosi "Daily Mail".

Kako prenose mediji na Otoku, Kante bi mogao napustiti Chelsea, ali ne i London, što znači da bi mogao otići u redove nekih velikih Chelseajevih rivala i tako "izdati" klub.

Posljednje novinske informacije govore o tome da Chelsea ne želi produžiti ugovor s fudbalerom reprezentacije Francuske, a sada on, zajedno sa svojim menadžerom, ne isključuje mogućnost da potpiše za rivalski tim. 

Prema citiranom izvoru, čini se da bi Arsenal i Tottenham bile dvije momčadi koje bi predstavljale održiva rješenja, pogotovo jer ispunjavaju bitni uslov koji želi N'Golo Kante, a to je da su iz Londona.

Čini se kako veznjak ne želi napustiti grad u kojem živi više već šest godina te bi bio spreman prihvatiti smanjene financijske ponude dvaju spomenutih klubova kako bi nastavio karijeru u Londonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Kanteova vrijednost procijenjena je na 40 miliona eura, a on je u dresu Chelseaja upisao 262 nastupa, uz šest golova i devet asistencija.

Kada će i da li će doći do transfera u Arsenal, Tottenham ili neki treći klub, ostaje nam da sačekamo i vidimo. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Kakvi crni RIVALI..Rivali su VELIKANI poput Uniteda, Liverpoola, Nottinghama..a ne BURANIJA poput AR567ALA, SPURSA..oni su rang Palacea, West Hama, Fulhama...
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi