Lionel Messi potvrdio veliku vijest: "Nervozan sam jer znam da je kraj"
Foto - EPA

Čudesni Argentinac donio veliku odluku

Lionel Messi potvrdio veliku vijest: "Nervozan sam jer znam da je kraj"

Midhat Šljivak

Argentinska zvijezda Lionel Messi (35) potvrdio je danas kako će mu Svjetsko prvenstvo u Kataru biti posljednje na kojem će nastupiti.

Messi se odlučio oprostiti od reprezentacije Argentine. To će vjerovatno učiniti odmah po okončanju Mundijala, ali izvjesno je da ga na prvenstvima svijeta više nećemo gledati.

"Odbrojavam dane do početka Svjetskog prvenstva. Ima malo nervoze i volio bih da se već sad igra", rekao je Messi i dodaje:

"Da, ovo će sigurno biti moje posljednje Svjetsko prvenstvo. To sam već odlučio. Ima te nervoze i pitanja šta će se desiti, ali odluka je donijeta", poručio je Messi koji Gaučose ne smatra favoritima za naslov.

"Ne smatram nas favoritima. Ima tu reprezentacija koje su ispred nas, ali mi ćemo se boriti protiv bilo koga", poruka je jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

Fudbalsku karijeru čarobnjak iz Rosarija će sigurno nastaviti. Dosta je informacija koje govore da će se 2023. godine vratiti u Barcelonu.

Oglasi

Konačna odluka u ovom slučaju još uvijek nije donesena. PSG ga želi zadržati, ali Barcelona je Leov dom i on bi svakako volio karijeru završiti u klubu u kojem je doživio najljepše trenutke karijere.

Messi će sasvim sigurno učiniti sve da Argentinu odvede do naslova u Kataru. To bi bila kruna na veliku karijeru čuvenog Argentinca.

Podsjetimo, Gaučosi su 2014. godine bili veoma blizu osvajanja titule, ali ih je u finalu na čuvenoj Maracani savladala Njemačka s 1:0.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Lionel Messi je u dresu reprezentacije Argentine debitovao 2005. godine. Odigrao je 164 utakmice i postigao je 90 pogodaka.

Sedmostruki osvajač Zlatne lopte u klupskoj karijeri je osvojio apsolutno sve, a s Argentinom je 2021. godine konačno uzeo trofej osvajanjem Copa America.

Top Komentari

denimen9
Brazil osvaja.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi