Željezničar nije uspio uveseliti navijače na njihov 35. rođendan kojeg su večeras proslavili na Grbavici

Remi na Grbavici

Od dominacije do bezidejne igre: Nezapamćena glupost Bendera koštala Željezničar protiv Posušja

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je u 19. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Grbavici ugostio Posušje, a na kraju je susret završen rezultatom 1:1 uz nevjerovatan broj promašenih šansi domaćeg tima u prvom poluvremenu i veliku glupost golmana Josipa Bendera zbog koje gosti nose bod kući.

Željezničar je i danas pokazao dva lica u svojoj igri. Prvo poluvrijeme je bilo fenomenalno, ali je ekipa Edisa Mulalića nestala s terena u drugom dijelu.

Domaći tim dominira od prve minute ovog meča. Prvu značajnu priliku propušta Dženis Beganović koji u devetoj minuti iz dobre situacije loptu šalje preko gola.

Isti igrač je u šansi u 18. minuti. Odlično se izborio za loptu na 20-ak metara od gola, dobro šutira, ali se stativa ispriječila i ostalo je 0:0.

Uragan Želje nastavljen je i u narednim minutama. Kukić u 19. minuti spektakularno brani lukav pokušaj Štilića, a zatim minut kasnije brani i udarac Drine, koji nije uspio zabiti ni iz popravnog.

Posušje jedinu šansu stvara u 30. minuti. Hanuljak krade loptu na 30-ak metara od gola, proigrava Bobana, a napadač gostiju promašuje zicer i propušta veliku priliku da svom timu donese prednost.

U 35. minuti kreće velika rođendanska bakljada na Grbavici, a u istom trenutku Željezničar stiže do vodstva. Štilić odlično ubacuje iz prekida, Armin Hodžić je najbolji u skoku i pogađa za 1:0.

Armin Hodžić postiže pogodak protiv Posušja (Foto: T.Hebib /SportSport.ba)

Do kraja prvog dijela još dvije velike šanse za Plave. Obje je imao Sadad Subašić. Prvo mu je Kukić skinuo udarac, a u popravnom veznjak Željezničara promašuje kompletan gol s nekoliko metara i na odmor se odlazi vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Igra Željezničara raspala se u nastavku. Posušje je u 50. minuti došlo do izjednačenja, a na njemu mogu zahvaliti golmanu domaćeg tima Benderu.

Čuvar mreže Plavih se poigravao na 30-ak metara od gola. Ostao je bez lopte, a Toni Jović to koristi i šalje loptu u praznu mrežu za izjednačenje rezultata na 1:1.

Pet minuta kasnije gosti su mogli do preokreta. Boban šutira, Bender brani, a jedan od gostujućih fudbalera kasni na loptu koja prolazi tik pored stative.

Edis Mulalić nije uspio oporaviti svoj tim u narednim minutama. Nije bilo očekivanog pritiska, a trener Plavih poprilično nelogičnim rotacijama nije dobio previše.

Napadi Željezničara bili su jalovi, a Posušje je opsno bilo iz kontri, pa je tako Boban u 78. minuti meča imao još jednu odličnu šansu, no ponovo šutira neprecizno.

Ništa Plavi nisu napravili do kraja. Ostalo je 1:1 i Posušje na kraju zadovoljno odlazi kući s jednim osvojenim bodom.

Napomenimo da su domaći meč okončali s igračem manje, a u nadoknadi je isključen Luka Malić nakon što je dobio drugi žuti karton.

Premijer liga, 19. kolo:

Željezničar - Posušje 1:1

ŽELJEZNIČAR: Bender, Galić, Drina, Cocalić, Malić, Hodžić, Subašić, Mekić, Štilić, Amoah, Beganović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

POSUŠJE: Kukić, Lučić, Pavlović, Kraljević, Bešlić, Krišto, Roca, Z. Begić, Hanuljak, Jović, Boban.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.