Manijaci probudili Sarajevo i najavili spektakl

Jutros u 6:37

Manijaci probudili Sarajevo i najavili spektakl

H. Zilić

FK Željezničar večeras od 17 sati na stadionu Grbavica igra duel 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Posušja. Ovom utakmicom Plavi će završiti jesenji dio sezone u Premijer ligi BiH.

Povodom utakmice, najvatreniji navijači FK Željezničar popularni "Manijaci" jutros su u 6 sati i 37 minuta sjajnim vatrometom probudili građane Sarajeva.

Manijaci su pokazali i rano jutros koliko vole klub, okupili su se ispred stadiona Grbavica zapalili vatromet i uz pjesmu i bakljadu još jednom pozvali sve pristalice Željezničara da im se danas pridruže na južnoj tribini.

Najavatreniji navijači Željezničara najavili su spektakl na Grbavici obzirom da "Manijaci" slave 35. rođendan, pa će tako duel protiv Posušja biti poseban.

"Sarajevo, budi se - Svi na Grbavicu", glasi naslov snimka koji su objavili na svom zvaničnom Youtube kanalu.

Duel Željezničara i Posušja počinje u 17 sati, a trijumfom bi Plavi otišli na mirnu zimsku pauzu sa dobrim šansama da se u narednoj polusezoni izbore za evropska takmičenja.

"S obzirom da se za ovu utakmicu sprema rođendanski spektakl, apelujemo na sve koji će doći na jug da se pridržavaju uputa koje dobiju sa šipke i da na južnu tribinu uđu sat i po prije početka utakmice!“, stoji u objavi Manijaka.

Nema sumnje da nas na Grbavici večeras očekuje još jedna sjajna noć.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da pdosjetimo da za Željezničar ovo neće biti posljednja utakmica u godini.

Naime, Plavi će 23. novembra u goste Vardaru iz Skoplja, a zatim 29. novembra ugostiti turski Konyaspor na Grbavici.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Comandini
Neutralan sam, ali realno nijedna navijacka skupina u BIH se ne moze porediti a TM87. Cak bih se usudio reci da svi ostali skupa ne mogu da generisu takvu dominaciju i brojcanost na tribinama i izvan tribina kao TM87. Ali respect svim nasim navijacima.
10 8
SarajevoFC
Mitomani TM88 u svom elementu. Nikakve veze sa 87-om nemaju osim sto su se te godine slepali Hordama po gostovanjima u bivsoj Jugoslaviji. Ali hajde, nek im je sretno.
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi