Veliko nezadovoljstvo među igračima Cityja nakon posljednjeg sudijskog zvižduka na Old Traffordu (Foto. EPA)

Skandal nakon utakmice

Ne znaju da prihvate poraz - Igrači Cityja sačekali sudiju u tunelu Old Trafforda

Midhat Šljivak

Manchester City poražen je danas na Old Traffordu od gradskog rivala Uniteda s 2:1, a nakon utakmice igrači Građana veoma su nezadovoljni suđenjem Stuarta Attwella i njegovih pomoćnika i odlučili su ih sačekati u tunelu.

Manchester City je do 78. minute na Old Traffordu imao prednost od 1:0 protiv Uniteda. Ipak, kontroverzni pogodak Bruna Fernandesa, a zatim i Marcus Rashford donijeli su preokret i pobjedu Crvenim đavolima od 2:1.

Igrači Cityja nisu se mogli pomiriti s činjenicom da je priznat pogodak za 1:1 iz 78. minute. Smatraju da je Marcus Rashford koji je bio u nedozvoljenoj poziciji utjecao na igru i da se pogodak Bruna nije trebao priznati.

Nezadovoljstvo su fudbaleri Građana iskazali na terenu, ali i u tunelu. Nekoliko ih je sačekalo sudijsku ekipu da im pokažu šta misle o odlukama.

"Grupa igrača Manchester Cityja, među kojima su bili Kyle Walker, Jack Grealish i Manuel Akanji, sačekali su sudiju u tunelu Old Trafforda i verbalno su ga napali zbog priznatog gola Bruna Fernandesa", piše Telegraph.

Manuel Akanji je govorio o ovoj situaciji i pred kamerama. Odluku je nazvao smiješno.

"Prvi gol je smiješan i nije smio da se prizna. Rashford je trčao 30 metara za loptom - čist ofsajd", rekao je Akanji i dodao je kako je na sudiju vjerovatno utjecao stadion i ime protivnika.

"Vjerovatno je pritisak na sudiju zbog stadiona gdje se igrao meč utjecao na odluku. Vidio sam da se nešto dešava u tunelu sa sudijama i saigračima, ali došao sam na kraju i nisam vidio baš sve", rekao je Akanji.

Manchester City trenutno je drugi na tabeli engleskog Premiershipa s 39 bodova i imaju pet bodova manje i utakmicu više od vodećeg Arsenala.

United se ovom pobjedom uključio u borbu za naslov. Crveni đavoli su skupili 38 bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Najjače evropske lige nastavlju se i sutra, a kompletnu ponudu pronađite na sajtu Volcanobet kladionice!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.