Bogdanović poručio Tadiću: "Sutra u 11 se pozdravi u Minhenu, niko ovako ne maltretira kapitena"

Jasna poruka Dušanu Tadiću

Bogdanović poručio Tadiću: "Sutra u 11 se pozdravi u Minhenu, niko ovako ne maltretira kapitena"

Midhat Šljivak

Nakon ispadanja Srbije s Evropskog prvenstva analitičar RTS-a Rade Bogdanović tvrdi da bi Dušan Tadić već sutra u 11 trebao napustiti reprezentaciju.

Dušan Tadić je po mišljenju Radeta Bogdanovića žrtva selektora Srbije Dragana Stojkovića. Poručio je kapitenu Orlova da se već ujutro pozdravi s ostatkom ekipe i da ode iz nacionalnog tima.

"Sad mislim kako smo otjerali Baneta Ivanovića s mjesta kapitena i izbacili ga iz reprezentacije. Sad gledam Dušana Tadića. Bolje da se penzionisao kao gospodin nakon Katara nego da ga fudbalski siluju. Pozdravi se sutra u 11 u Minhenu i da se raziđete. Ne postoji reprezentacija koja je maltetrirala kapitena kao mi", poručio je Rade Bogdanović.

Komentarisao je igru reprezentacije Srbije. Tvrdi da je odbrana bila najbolji dio tima.

"Što se tiče naše grupe dosta je bilo kalkulacija. Dosta lošeg fudbala. Što se tiče naše selekcije, odbrana je bila granitna, može da se nosi s ozbiljnim igračima. Bili smo tako blizu, a tako daleko. To je nešto najgore što može da se desi. To boli. Imali smo svoje probleme u timu, ekipa nije uigrana. Danci nisu ništa specijalno, mada su mudri."

Tvrdi kako je sastav reprezentacije Srbije veoma loš.

Oglasi

"Sastav tima je loš. Nisu uigrani. Nismo vidjeli presing nijedan. Nije bilo hrabrosti i želje da uđemo u fight. Varka je bila s uvođenjem tri napadača. Šta ih uvodiš ako nisu uigrani? Vlahović i Mitrović ne mogu igrati zajedno. Kod mene bi Vlahović imao zabetonirano mjesto na mjestu broj devet..Ja bih Dance prebio danas. Trebalo je biti hrabar, ali ne na riječima."

"U sportu i seksu nema jučer. To selektor Stojković nakon Portugala nije rekao. U padu smo u protekle dvije godine, nismo napredovali kao tim, nismo se dokazivali", poruka je Radeta Bogdanovića.

Bogdanović je još jednom pokazao kako je bez dlake na jeziku. Jasno kaže šta misli i nema dileme da će biti dosta komentara o njegovim riječima u srpskim medijima.

Oglasi

Prozvao je potom i Fudbalski savez Srbije. Tvrdi da trebaju novi mladi ljudi.

"Mislim da je vrijeme da u novu kući fudbala trebaju ući novi ljudi. Država ulaže novac, samo sklonite one koji ničemu ne služe. Nećete u novu kuću ući sa starim četkama za WC. Predsjednik Saveza nam ima 78 godina", poručio je Bogdanović.

Dušan Tadić vidno razočaran

Dušan Tadić vidno je razočaran ispadanjem s Evropskog prvenstva. To je rekao nakon utakmice.

"Naravno da smo razočarani. Cilj je bio prolaz u nokaut fazu, nismo uspjeli. Momci su igrali bez odmora, neki će imati samo 6-7 dana odmora. Svi su htjeli da se žrtvu za svoju zemlju i otadžbinu", rekao je Tadić nakon utakmice i ističe da je neuspjeh:

"Naravno da je ovo neuspjeh. Imali smo želju proći dalje. Treba sada vidjeti šta treba ispraviti.

Dušan Tadić je odigrao 111 utakmica u dresu Srbije i postigao je 23 gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi