Benzema poludio nakon pitanja novinara: "Zar nam treba fotografija kao dokaz da smo prijatelji?"

Francuz govorio pred duel s Barcelonom

Benzema poludio nakon pitanja novinara: "Zar nam treba fotografija kao dokaz da smo prijatelji?"

Edmir Škorić

Francuski napadač Karim Benzema pojavio se na press konferenciji pred novi El Clasico i nedjeljno finale španskog Superkupa između Real Madrida i Barcelone.

Benzema je propustio Svjetsko prvenstvo zbog povrede, a nakon toga donio odluku da okonča reprezentativnu karijeru, pa će se najbolji nogometaš svijeta za 2022. godinu sada u potpunosti fokusirati na Real.

A sutra je prilika za novi trofej, pošto će od 20 sati snage u finalu Superkupa Španije odmjeriti slavni timovi Real i Barcelona. Taj duel igra se u Saudijskoj Arabiji, novoj zemlji Cristiana Ronalda.

"Osvajanje Superkupa? To znači puno, još jedan trofej, još jedan ponos. Real uvijek želi da osvaja i pobjeđuje, pokaazli smo da svake godine osvajamo trofeje. Bit će teško, ali moramo da budemo spremni za još jedan trofej", rekao je Benzema.

Na pitanje da li se vratio (na teren), Francuz je kazao: "Pokazao sam da sam spreman. Zaigrao sam, zabio, asistirao. Jasno je da sam se vratio i jako sam sretan zbog toga. Nadam se da ću moći da pomognem saigračima sutra".

Kako se oporaviti od onoga što se događalo s Francuskom na Svjetskom prvenstvu?

Oglasi

"Ono što se događa je sada, sutra je najvažnije. Spreman sam, dobro sam. Fokusiran sam na ovaj meč, a sve drugo je prošlost. Tema ove utakmice nisu dešavanja s Francuskom, ne mogu više da govorim o Francuskoj ili Svjetskom prvenstvu. Ne zanima me ništa osim onoga što je vezano za Real i sutrašnji meč".

Šta mislite o privremenoj smjeni predsjednika Francuskog nogometnog saveza (FFF) Noëla Le Graëta?

"Ne želim govoriti o tome".

Da li se osjećao omalovaženo?

"Ne, nakon što sam prošle godine, koja mi je bila vrlo važna, imao nekoliko povreda, mislim da mi je trebalo vremena da se vratim. Ali danas sam na dobrom putu, na vrlo dobrom putu. Ne znam vidite li vi to tako, ali ja se osjećam jako dobro".

Oglasi

Obnova ugovora s Realom?

"Ovdje sam u Madridu, uživam u svakom treningu, i kao što uvijek kažem, uživam svake godine. Ne znam koliko ću dugo biti ovdje, ali uživam u svakom danu u Madridu. Ja sam u Madridu, pričati o tome je druga stvar. Uživam kao i svaki igrač. I želimo osvojiti trofej".

O Saudijskoj Arabiji i njenom nogometu?

"Saudijska Arabija je jako lijepa zemlja, svi su sretni što ovdje dolazi Real. Nadamo se da možemo osvojiti ovaj trofej, koji nam je važan. Ne pratim puno taj nogomet, ali mislim da imaju jaku reprezentaciju".

A novi susret s Cristianom? Šokantno je bilo što se nisu slikali zajedno...

Oglasi

"Mislim da je Cristiano dobro, bio je s nama, nadamo se da će moći nastaviti zabijati golove i napraviti razliku. Ne trebaju nam fotografije da kažemo da smo prijatelji, to je za Instagram, Twitter… Drugi svijet. Nadam se da ću moći razgovarati s njim sutra, na stadionu", poručuje Benzema.

Hvalio je na kraju svog sutrašnjeg rivala, starog poznanika iz Barcelone.

"Kao i uvijek, vrlo je važna utakmica, finale. Barcelona je sjajna momčad, ali moramo gledati šta ćemo mi uraditi sutra, imamo posljednji trening i moramo biti spremni za utakmicu. Dobro smo, treba nam samo Lucas, ali ostali su dobro. Nadamo se da možemo odigrati dobru utakmicu i osvojiti trofej".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real i Barcelona igraju u nedjelju od 20 sati, a kvote za ovaj klasik pronađite na sajtu Volcanobet kladionice. Kompletna ponuda nalazi se OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi