Prvo poluvrijeme za zaborav, a onda u nastavku dominacija bordo tima

Sarajevo savladalo Posušje i ostalo u igri za Evropu

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović
U posljednjem meču 23 kola Premijer lige naše zemlje snage su odmjerili u Doboju kod Kaknja FK Sarajevo i HŠK Posušje.

Na kraju je završilo 3:1 za bordo momke koji su konačno obradovali svoje navijače.

U prvom poluvremenu užasna utakmica, kao da se radilo o susrete treće ili četvrte lige u sablasnoj atmosferi.

Posušje je prvo zaprijetilo preko Jovića, a u narednom napadu uzvraća Sarajevo preko Varešanovića.

Vrijedi izdvojiti i dva pokušaja Jelić Balte, no ni on bio nije bio precizan.

Pred sami kraj prvog poluvremene Kyeremeh trese mrežu gostiju, ali pogodak je poništen. Radilo se o ofsajdu. Do kraja meča Horić pokušava za goste, no Šerbečić to čisti i ostalo je 0:0

Sarajevo je bolje otvorilo drugi dio, Čataković iz slobodnog udarca pogađa stativu, a zatim Lučić izbija loptu u korner.

Nedugo zatim i dva pogotka bordo tima. Čataković sa 11 metara pogađa uz proteste Bešlića zbog ove odluke sudije Dražena Marića, a zatim u 65. minuti na asistenciju Vrančića Martinović pogađa za 2:0.

Posušju je bilo jasno da moraju krenuti po pogodak, zaprijetio je Jović, no otišlo je to preko gola.

Zaprijetio je kasnije i Boban, ali nije bio precizan. Sarajevo je igralo dopadljivo nakon vodstva, pa je rezervista Ziljkić završio priču u ovom meču pogotkom za 3:0. Asistent je bio Avramovski.

Sjajno drugo poluvrijeme završio je Luka Marković prelijepim pogotkom i golman Sarajeva nije imao nikakve šanse da odbrani sjajni udarac gostujućeg igrača.

Do kraja je i Ziljkić pogodio prečku nakon sjajnog pasa Avramovskog. Sarajevo nakon ove pobjede ima 32 boda i nalazi se na šestom mjestu, te je ostalo u borbi za Evropi.

Posušje je osmoplasirano sa 24 boda i ekipu sa Mokrog Doca očekuje žestoka borba za opstanak. Moguće i sa novim trenerom, s obzirom da se spominje odlazak Gorana Granića.

Sarajevo u narednom kolu gostuje Slobodi, a Posušje ekipi Igmana iz Konjica.

Premijer liga BiH, 23. kolo

FK Sarajevo – HŠK Posušje 3:1

FK Sarajevo: Dizdarević, Balta, Mulalić, Čataković, Vrančić, Varešanović, Kyeremeh, Tomašević, Guliashvili, Šerbečić, Martinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Posušje: Kukić, Maglica, Brković, Milanović, Bešlić, Pavlović, Begić, Jović, Lučić, Horić, Boban.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.