Okršaj u Kaknju: Poznati sastavi Sarajeva i Posušja

Meč 23. kola Premijer lige

Okršaj u Kaknju: Poznati sastavi Sarajeva i Posušja

E. Čaušević

Sarajevo i Posušje igraju danas posljednji meč 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a za meč koji se igra u Kaknju su poznati i početni sastavi.

Kako što je već svima poznato zbog radova na stadionu Koševo ekipa Sarajeva ove sezone svoje mečeve igra na zamjenskim terenima, a tako će biti i danas.

Sarajevo će ugostiti ekipu Posušja, a utakmica će se igrati na stadionu Mladosti u Doboju kod Kaknja.

Jasno je da je Sarajevo danas favorit u ovom meču, no bordo klub ne dočekuje utakmicu protiv Posušja baš u idealnoj atmosferi.

Klub s Koševa je u prošlom kolu neočekivano poražen od Veleža, a prije toga remizirao je u gradskom derbiju protiv Željezničara.

No, i Posušje je u dosta lošoj formi jer je već četiri meča zaredom bez pobjede, a u prethodna dva susreta u prvenstvu klub s Mokrog Doca je doživio poraz.

Oglasi

Utakmica na stadionu u Doboju kod Kaknja igra se od 13 sati, a treneri obje ekipe već su saopštili početne sastave.

Sarajevo: Dizdarević, Balta, Mulalić, Čataković, Vrančić, Varešanović, Kyeremeh, Tomašević, Guliashvili, Šerbečić, Martinović.

Posušje: Kukić, Maglica, Brković, Milanović, Bešlić, Pavlović, Begić, Jović, Lučić, Horić, Boban.

Sarajevo i Posušje sastajali su se već dva puta ove sezone i u oba navrata bordo klub je slavio sa minimalnih 1:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednju pobjedu u Premijer ligi ekipa Posušja je protiv Sarajeva upisala još davne 2007. godine kada je na svom terenu tada slavila sa 2.0.

Sarajevo je trenutno šesto na tabeli sa 29 bodova, dok je Posušje na osmoj poziciji i ima pet bodova manje u odnosu na današnjeg rivala.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Mozzart odredio sastav za stimanje
1 0
Ajax11
Zadnja tekma za Mirzu, dobrodośao Kodro
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi