Dudić pred novi angažman prati FK Sarajevo, na tribinama i bivši kapiten bordo kluba

Mreže miruju, veoma loša utakmica

Dudić pred novi angažman prati FK Sarajevo, na tribinama i bivši kapiten bordo kluba

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović
Sarajevo i Posušje trenutno igraju u Doboju kod Kaknja (0:0)

Na tribinama je mali broj navijača, što je i razumljivo, s obzirom da je radni dan, a i sama satnica (13:00), govori sve.

Za sada mreže miruju nakon 45 minuta, iako bordo tim ima nešto više od igre, no publika nije mogla vidjeti gotovo ništa.

Na tribinama MGM Arene je bivši trener Sarajeva Feđa Dudić, ali i bivši kapiten Krste Velkoski.

Opis nije dostupan.

Dudić je jučer pronašao novi klub. Radi se o FK Novi Pazar, članu Super lige Srbije, a u srijedu će biti zvanično predstavljen.

Oglasi

Prije odlaska u Novi Pazar odlučio je ispratiti meč svog bivšeg kluba.

Trenerski posao Dudić je počeo u NK Travnik, nastavio u NK GOŠK, a zatim sa mostarskim Veležom napravio velike stvari te osvojio i trofej Kupa BiH.

Odlučio se zatim za FK Sarajevo, epizoda je krenula sjajno, no kriza rezultata donijela je i Dudićevu ostavku poslije poraza u Kupu BiH od NK Čelik.

FK Novi Pazar je trenutno na šestom mjestu te vodi bitku za Evropu. Prošao je dalje i u Kupu Srbije, te Pazarci se nadaju plasmanu u Evropi, što bi bio veliki uspjeh.

Sa Dudićem u stručnom štabu će biti Jasmin Trnovac, koji je isti posao obavljao i u FK Velež te FK Sarajevo, te mladi Aldin Kametović koji je posljednji angažman imao u omladinskom pogonu FK Velež, a radio je i u FK Olimpik.

Oglasi

Kada je Velkoski u pitanju, on je bio ljubimac navijača Sarajeva te ga i sada sigurno mnogo poštuju.

Nakon odlaska sa Koševa skrasio se u Makedoniji, tačnije Rabotničkom.

U nedavnoj pobjedi nad FK Skopje od 4:0 upisao je hat-trick.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Navijači Sarajeva se nadaju pobjedi svog tima, a ukoliko se to ne desi, nastat će novo nezadovoljstvo.

Sve više se priča i o mogućem odlasku sa klupe Mirze Varešanovića, a kao njegov nasljednik spominje se Meho Kodro, koji je već vodio klub sa Koševa.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

plemic
dobro se sarajvo drži, još nisu primili gol.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi