Edin Džeko večeras bi se trebao naći u prvoj postavi Intera u duelu protiv Benfice.

Najavljen u početnom sastavu

Džeko lovi drugo polufinale Lige prvaka, već je poznata njegova sudbina za večeras?

Eldar Ganibegović

Vraća nam se Liga prvaka. Večeras se igraju prve dvije utakmice četvrtfinala, a u jednoj će nastupiti i jedan od dva bh. reprezentativca koja su još preostala u borbi za najvažniji klupski trofej.

Četvrtfinale Lige prvaka počinje večeras. Od 21 sat igraju se utakmice Benfica - Inter i Manchester City - Bayern.

Iako je na papiru utakmica na Etihadu itekako primamljivija i atraktivnija, prvo ćemo riječ - dvije kazati o meču u Portugalu, s obzirom na to da će tamo nastupiti naš Edin Džeko.

Dijamant će se tako boriti za drugo polufinale Lige prvaka u karijeri, nakon što je, najviše njegovim zaslugama, s Romom stigao među četiri najbolja tima u Evropi gdje ih je 2018. godine zaustavio Liverpool.

Džeko je i ove sezone bio sjajan u Ligi prvaka. Najzaslužniji je što se Inter u grupi pored Bayerna, Barcelone i Victorije Plzen plasirao u osminu finala gdje je izbačen Porto s ukupnih 1:0.

Žrijeb je odlučio da Džeko i ekipa i u četvrtfinalu igraju protiv portugalskog tima, a protivnik će biti neugodna Benfica protiv koje Inter uopšte nije favorit u dvomeču.

Domaćin će definitivno igrati bez Baha, Draxlera i Otamendija, pod upitnikom su Guedes i Gudelj, dok je Inter na sami zapad Evrope stigao bez Calhanoglua, Dalberta i Skriniara.

Najave iz Italije govore da bi se Edin Džeko trebao naći u startnoj postavi na večerašnjoj utakmici, a partner u napadu biti će mu Lautaro Martinez.

Benfica (4-2-3-1): Vlachodimos; Gilberto, Morato, Antonio Silva, Grimaldo; Florentino, Chiquinho; Aursnes, Rafa Silva, Joao Mario; Ramos.

Inter (3-5-2): Onana; Darmian, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozovic, Mkhitaryan, Dimarco; Lautaro Martinez, Džeko.

Što se tiče druge utakmice, Manchester City u derbiju ove faze takmičenja dočekat će Bavarce bez Fodena, dok gosti neće moći računati na Choupo-Motinga i već dugo povrijeđene Hernandeza, Neuera i Wannera.

Manchester City (3-4-3): Ederson; Akanji, Ruben Dias, Ake, Stones; Rodri, De Bruyne, Gundogan; Grealish, Haaland, Bernardo Silva.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern (4-2-3-1): Sommer, Cancelo, Upamecano, de Ligt, Davies, Kimmich, Goretzka, Coman, Müller, Musiala, Mane.

Podsjetimo, pobjednik dvomeča između Intera i Benfice u polufinalu ide na boljeg iz italijanskog derbija Milan - Napoli, dok će Manchester City ili Bayern na noge Real Madridu ili Chelseaju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.