Italijani donijeli dobre vijesti: Inzaghi računa na Džeku i Martineza od prve minute protiv Benfice

Lukaku ostaje na klupi

Italijani donijeli dobre vijesti: Inzaghi računa na Džeku i Martineza od prve minute protiv Benfice

E. Oštraković

Ekipa Intera na putu za polufinale Lige prvaka ima jako tešku prepreku, a radi se o ekipi Benfice koja ove sezone igra zaista jako dobro.

Kako javljaju italijanski mediji dva fudbalera Intera, Milan Škriniar i Hakan Calhanoglu, propustit će prvu utakmicu Intera protiv Benfice.

Razlog je taj što se dvojica spomenutih igrača nisu uspjela oporaviti od povreda, ali se trener Simone Inzaghi nada da će biti spremni za revanš.

Osim toga on očekuje da bi obojica mogla igrati već za vikend u domaćem prvenstvu kada Inter igra protiv ekipe Monze.

Tako se očekuje da će umjesto dva spomenuta fudbalera u prvoj postavi igrati Matteo Darmian u odbrani, te Marcelo Brozović u veznom redu.

Osim toga, italijasnki mediji prenijeli su informaciju da će Inzaghi od prve minte šansu dati Edinu Džeki i Lautaru Martinezu, a to znači da će Lukaku ostati na klupi.

Šriniar i Calhanoglu će ostati u Milanu, dok će na letu sa ekipom biti predsjednik Intera Steven Zhang, koji je pratiti utakic iz lože stadiona.

Inter je do četvrtfinala Lige prvaka stigao tako što je izbacio Porto, a žrijeb ih je ponovo sastavio sa ekipom iz Portugala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Benfica je dosta teži protivnik što najbolje pokazuje i tabela u uvoj ligi, kao i forma u kojoj se nalazi ovaj tim.

Meč se igra u utorak s početkom u 21 sat, a uzvrat se igra za dvije sedmice.

Top Komentari

hamdi kurtes
E ima i na koga računat heheheheh.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti