Tuchel u ogromnim problemima: Na Manchester City bez najbolje strijelca!

Užasne vijesti

Tuchel u ogromnim problemima: Na Manchester City bez najbolje strijelca!

Esmer Oštraković

Ekipa Bayerna sutra će odigrati prvu utkamicu u okviru četvrtfinala Lige prvaka, a naravno njihov protivnik je Manchester City.

Iako se prije nekoliko sedmica očekivalo da će svoj sjajan niz u Ligi prvaka sa Bayernom nastaviti Nagelsmann, on je dobio otkaz, a kao što je poznato zamijenio ga je Tuchel.

Tuchel za susret protiv Manchester Cityja ima jedan ogroman problem, a to je izostanak najboljeg strijelca Erica Maxima Choupo-Motinga.

Ovaj sjajni napadač koji ima 34 godine ove sezone postigao je 17 golova u svim takmičenjima, uključujući i četiri koja je postigao u Ligi prvaka.

Ipak na utakmici u okviru Kupa nastaradalo je koljeno ovog sjajnog napadača, te on neće putovati na utakmicu protiv Manchester Cityja.

Bivši igrač Stokea i Paris Saint-Germaina nije igrao ni u posljednjem kolu u Bundesligi, a i tada je Bayern igrao protiv Freiburga.

Oglasi

Tako će Bayern u ovu utakmicu ući bez ijednog jedinog napadača jer je osim Choupo-Motinga povrijeđen i mladi Mathys Tel.

Osim njih dvojice za ovu utakmicu Tuchelu će nedostajati i već duže vrijeme povrijeđeni Manuel Neuer, kao i Lucas Hernandez.

Izostanak Choupo-Motinga najviše boli Tuchela jer je ovaj napadač u posljednje četiri utakmice u Bundesligi postigao tri gola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bivši igrač Liverpoola, Sadio Mane jedan je od igrača od kojih se mnogo očekuje na utakmici protiv Manchester Cityja.

Također i bivši igrači ovog kluba Joao Cancelo koji je na posudbi, te Leroy Sane trebali bi igrati od prve minute.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
600 milki sprcaju u ekipu a nemaju golgetera.. kakav Chupo i qrac
1 4
nakopitam
Bajernovi juniori bi izbacili ove pirgavce
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi