Inzaghi javno osudio promašaje svog napadača

Nezadovoljan nastupima Belgijca

Inzaghi javno osudio promašaje svog napadača

Edmir Škorić

Simone Inzaghi kritikovao je nedavni niz propuštenih prilika Romelua Lukakua, koji je u užasnoj formi baš u najvažnijem dijelu sezone.

Inter sutra igra protiv Benfice prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka, a prema najavama medija u Italiji, trener Inzaghi namjerava od prve minute u napadu krenuti sa Lautarom Martinezom i Edinom Džekom, dok je Lukaku očigledno izgubio povjerenje.

Uspio je zabiti gol protiv Juventusa u Torinu prošle sedmice u Kupu Italije, ali to je bilo sa bijele tačke, a protiv Fiorentine je imao nestvaran promašaj, baš kao i u posljednjem meču protiv Salernitane.

Na pitanje o posljednjem Lukakuovom promašaju protiv Salernitane, Inzaghi je bio prva osoba koja je podsjetila medije da to nije bio jedina propuštena šansa Belgijca.

"Ne bih rekao da je samo ta, podsjetio bih i na šansu protiv Fiorentine. Te utakmice dale su nam dva rezultata koja nisu bila onakva kakva smo zamišljali. Oni koji pišu i oni koji puno pričaju pod utjecajem su rezultata, ali treba biti čiste glave", rekao je Inzaghi.

“Teško je u nogometu staviti stvari na jednu stranu, ali u posljednjih nekoliko utakmica, kao što je momčad pokazala, sretan sam. Jasno je da sam razočaran rezultatima".

Oglasi

Inzaghi je također dao iskrenu procjenu neuspjeha svoje momčadi u realizaciji prilika za postizanje pogotka u Salernu, dodavši: “Prošle godine smo pobijedili 5:0 i možda nismo igrali tako dobro kao u petak".

“Samo u prvom poluvremenu imali smo četiri udarca prema golu i zabili tri, ovaj put smo imali više od dvadeset i zabili smo jedan. Znamo gdje smo griješili, uvijek ima kritika", dodao je.

Inter će imati revanš polufinala Kupa protiv Italije i priliku da ipak izbori finale nakon 1:1 u Torinu, ali biće jako bitni i dueli s Benficom u četvrtfinalu Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo da je Inter zbog brojnih kikseva ostao rano bez prilike da osvoji Scudetto, a čak je upitno hoće li na kraju biti među četiri najbolje ekipe i hoće li uspjeti da se plasira u Ligu prvaka.

Ekipa Edina Džeke trenutno je na petom mjestu sa 51 bodom, a narednog vikenda dočekuje ekipu Monze na svom stadioni Giuseppe Meazza.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

snupi
Belgijac......hm
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi